"Fendi και Καρλ Λάγκερφελντ" - Η μεγαλύτερη ερωτική ιστορία μόδας

Ο οίκος Fendi αποχαιρετά τον Καρλ Λάγκερφελντ...

Την ημέρα που πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ, ξεκίνησε η Εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο.

Στην επίδειξη μόδας του οίκου Fendi το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης παρουσιάστηκε η τελευταία του συλλογή, μετά από 54 χρόνια εργασίας στο πολυτελές ιταλικό brand.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ ορίστηκε διευθυντής δημιουργικού του οίκου Fendi το 1965, τέσσερα χρόνια προτού ο πρώτος άνθρωπος πατήσει το πόδι στη Σελήνη.  «Love KL» αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα πάνω από την πασαρέλα.

Ο οίκος Fendi περιέγραψε τη συλλογή ως «μία ερωτική επιστολή στον Καρλ Λάγκερφελντ».

Στο τέλος του σόου προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο εμφανίστηκε η φιγούρα του μεγάλου μόδιστρου, αρχικά μόνο το δεξί του χέρι, με μαύρο δερμάτινο γάντι και σχεδίαζε το logo FF καλλιγραφικά. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ολόκληρος με μαύρο τζάκετ, λευκό πουκάμισο με κολάρο, μαύρα γυαλιά, μαύρη γραβάτα, ασημένια κοσμήματα.

Στον χώρο της μόδας μετά τον θάνατό του επικρατεί η ανησυχητική αίσθηση ότι χάνεται μία ολόκληρη εποχή, ότι είναι αναντικατάστατος, ότι ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν αναγκαίος για μία αιωνιότητα, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ βοήθησε να διαμορφωθεί το σύστημα στη μόδα, σόου ανδρικών σειρών και υψηλής ραπτικής τον Ιανουάριο, γυναικεία σειρά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, cruise συλλογές τον Μάιο. Στη συνέχεια ανδρικές σειρές και υψηλή ραπτική τον Ιούνιο και Ιούλιο, γυναικείες κολεξιόν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και στη συνέχεια pre-fall (προ-φθινοπωρινή) συλλογή στο τέλος του χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ