Story of the day: Τον αποζημίωσαν με 21 εκ δολ - Πέρασε 40 χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώος - Συναρπαστική ιστορία (Φώτο & Βίντεο)

Ένας Αμερικανός αθωώθηκε ύστερα από τριάντα εννέα χρόνια φυλάκισης, με την κατηγορία διπλής ανθρωποκτονίας και αποζημιώθηκε με το ποσόν των 21 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 71 ετών σήμερα Κρεγκ Κόλεϊ και Βετεράνος του Βιετνάμ, κρίθηκε ένοχος το 1978 για το φόνο της 24χρονης τότε συντρόφου του και του τετράχρονου γιου της. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το CNN, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 40 χρόνια για να αποδειχτεί η αθωότητά του χάρις στην επανεξέταση γενετικού υλικού. Πρόκειται για τη μακροβιότερη φυλάκιση στην ιστορία της Καλιφόρνιας, η οποία αποδεικνύεται ότι βασίστηκε σε λανθασμένη δικαστική απόφαση. Ο Κόλεϊ θα αποζημιωθεί από τον δήμο της Σίμι Βάλεϊ, στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Η γυναίκα είχε βρεθεί βιασμένη και στραγγαλισμένη και ο γιος της στραγγαλισμένος στο κρεβάτι τους. Η καταδίκη του Κόλεϊ είχε βασιστεί κυρίως στην κατάθεση γείτονα, που είχε υποστηρίξει ότι είχε ακούσει φασαρία από το διαμέρισμα και εν συνεχεία είχε δει τον Κόλεϊ να φεύγει από το διαμέρισμα με το φορτηγάκι του. Έπειτα από δύο δίκες καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή.

Την υπόθεση άνοιξε ξανά το 1989 ο πρώην αστυνομικός Μάικ Μπέντερ, ο οποίος διαπίστωσε διάφορες ανακολουθίες.  

Καθ' όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Κόλεϊ υπήρξε υπόδειγμα κρατουμένου. «Πέρασα τέσσερις δεκαετίες που δεν μπορούσα να θρηνήσω τη γυναίκα και το παιδί που αγάπησα», δήλωσε ο ίδιος για την επώδυνη εμπειρία του. Ωστόσο, ο πραγματικός ένοχος παραμένει άγνωστος στις αρχές. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ