Made in Greece η Petits Grecs: Κουραμπιέδες, ροζέδες, μπισκότα, κουλουράκια & γλυκά του κουταλιού με παράδοση & «μυστικές» συνταγές από όλη την Ελλάδα

Tα μεθυστικά αρώματα και η εκλεκτή γεύση αυτών των γλυκών μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και ξυπνούν αναμνήσεις από τότε που περιμέναμε στο φούρνο της γιαγιάς και της μαμάς να βγουν μοσχομυριστοί οι κουραμπιέδες και τα μπισκότα...

Αυτές τις μνήμες επιδιώκει να ξυπνήσει και η Petits Grecs, προσφέροντας παραδοσιακές γεύσεις βασισμένες σε παλιές, καλές συνταγές.

Η αρχή έγινε από τους κουραμπιέδες, τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων της εταιρείας, τους οποίους τους προσέγγισε σαν ένα γλύκισμα που μπορεί να προσφέρεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου κι όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Η καταγωγή της συνταγής αυτής είναι οικογενειακή και προέρχεται από την περιοχή της Καβάλας. Για την τελική συνταγή έχουν προστεθεί στοιχεία από αυτές των Ελλήνων προσφύγων από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία. Τροποποιήθηκαν αρκετά υλικά και δοσολογίες και η κατάληξη είναι 4 διαφορετικές γεύσεις, με βανίλια, με ελληνικό καφέ, με κανέλα, με γλυκάνισο και η κάθε μια έχει και τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά.

Σιγά σιγά ωστόσο, στην προϊόντική γκάμα της εταιρείας προστέθηκαν και τα μπισκότα, τα κουλουράκια, οι ροζέδες και τα γλυκά του κουταλιού. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Όλα αυτά ακούγονται σαν όνειρο!

H Petits Grecs έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί από το 2014. Ιδρύθηκε από μια Ελληνίδα με πάθος για τα μικρά, γλυκά ελληνικά κεράσματα, αποφασισμένη να βρει σύγχρονες συνταγές που είναι οι πιο νόστιμες και οι πιο θρεπτικές από κάθε άλλη, πάντα όμως βασισμένες στην παράδοση.

Μετά από χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα και μετά από πολλούς πειραματισμούς με διάφορες εναλλακτικές συνταγές, η εταιρεία κατέληξε στην τελική σειρά PETITS GRECS, που έγινε πια γεγονός το 2014. Μια μικρή αλλά αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων, εμπλουτισμένη από διάσημους Έλληνες σεφ και ζαχαροπλαστικής, παρασκευάζουν μικρές ελληνικές απολαύσεις από τότε και ύστερα.

Κάθε συνταγή προέρχεται από διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Η τελική συνταγή επιλέγεται μέσα από πολλές άλλες που έχει να προσφέρει ο κάθε τόπος της Ελλάδας και η ομάδα της Petits Grecs τις διαμορφώνει έτσι ώστε όμοιές τους να μην υπάρχουν.

Σήμερα η εταιρεία μας παρουσιάζει περήφανα μία σειρά από εκλεκτούς κουραμπιές, ροζέδες, κουλουράκια, μπισκότα, γλυκά του κουταλιού. Μικρές ελληνικές απολαύσεις, όπως ακριβώς προδίδει και το όνομα της εταιρείας δηλαδή.

 

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ