H Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στις εργασίες του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με θέμα «Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς», συμμετείχε η Πρέσβυς Καλής Θελήσως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.
 

Η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές, κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας εργασιών του Συνεδρίου, στην ενότητα για τον «Πολιτισμό και τις Αξίες», με επίκεντρο της ομιλίας της την πολιτιστική κληρονομιά και το διάλογο μεταξύ των πολιτισμών ως προϋπόθεση, για την παγκόσμια ειρήνη, τη βιωσιμότητα και την κατανόηση.  

Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελένη Αρβελέρ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος

«Σας καλώ όλους, σε αυτό τον κόσμο που αλλάζει και μαζί του αλλάζουμε κι εμείς, να στείλουμε από εδώ, από τους Δελφούς, και μέσα από το 4ο Οικονομικό Φόρουμ, το μήνυμα πως αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του κρίσιμου δεσμού μεταξύ του πολιτισμού και της ανθρώπινης ανάπτυξης, και πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη δημιουργία ενός διεθνούς κινήματος που θα δίνει προτεραιότητα στη  διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ασφαλή παράδοσή της στις μελλοντικές γενιές.

Ελένη Αρβελέρ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νικηφόρος Διαμαντούρος

Με αυτό το όραμα ας αγωνιστούμε όλοι μαζί, ο καθένας από τον τομέα του, για μία ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.  «Τα αγάλματα με τη λευκότητά τους είναι το αρνητικό όλου του μαύρου». 
Η υπέροχη ποίηση τού Γιάννη Ρίτσου για τούς Δελφούς αντανακλά ακριβώς το μήνυμά μας αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Την κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών κύριος Συμεών Τσομώκος, ενώ της ομιλίας της προηγήθηκε ένας ενδιαφέρον διάλογος ανάμεσα στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανη Ελένη Αρβελέρ και τον πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Καθηγητή Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Νικηφόρος Διαμαντούρος, Ελένη Αρβελέρ, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαρία Νικόλτσιου, Συμεών Τσομόκος

 Η Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά στο έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Για μένα η Μαριάννα είναι παιδοσώτηρα. Λένε κοσμοσώτηρα αλλά είναι παιδοσώτηρα, γιατί το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι δική της δημιουργία και έχει αποδείξει ότι είναι με όλη της την ψυχή δίπλα σε εκείνους που υποφέρουν».

Mary Pyatt, Geoffrey Pyatt, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Κατά την διάρκεια της παρουσίας της στους Δελφούς, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομιλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς και να συνομιλήσει με διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετέχουν στο Φόρουμ.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ