Αποκλ. Made in Greece η SiBelle: Η Κική & η Πέννυ Παπανικολάου διηγούνται τη δική τους ιστορία στο γυναικείο ρούχο για να δείχνουμε «τόσο όμορφες»

Ήταν το 2014, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης όταν η οικογενειακή εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων Decibel ένιωσε την ανάγκη για έναν αέρα ανανέωσης.

Ήταν η ιδανική περίοδος να έρθει στο τιμόνι η επόμενη γενιά, το νέο αίμα της οικογένειας, δύο κόρες που είχαν όλα τα προσόντα, τεχνικές γνώσεις, μεράκι κι αγάπη για τη μόδα, ώστε να δώσουν το φιλί της ζωής που χρειαζόταν τότε η επιχείρηση.

Μαζί με την Κική και την Πέννυ Παπανικολάου ήρθε και νέα επωνυμία. “SiBelle” λοιπόν γιατί όπως λέει και το ρητό “La vie est Si Belle” (H ζωή είναι τόσο όμορφη). Το νεανικό αυτό Brand γυναικείων ρούχων διαθέτει δημιουργίες που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάνοντας της γυναίκα που τις φοράει να νιώθει άνετα και παράλληλα κομψή και φινετσάτη.

Η έδρα της επιχείρησης, όπως και όλη η παραγωγή, πραγματοποιείται στην όμορφη Θεσσαλονίκη και περήφανα μπορεί να αναγράφει το «Made in Greece» στις ετικέτες της.

Η Κική Παπανικολάου μιλά στο MadeinGreece.news για όλη τη διαδρομή της επιχείρησης από το έτος ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα, τα εμπόδια και τις επιτυχίες, αλλά και τα επόμενα σχέδια.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η εταιρεία SiBelle ξεκίνησε από τους γονείς μας το 1976, αρχικά με την επωνυμία Decibel
  • Το 2014, στο ζενίθ της κρίσης, οι γονείς μας αποφάσισαν πως ήταν καιρός για νέες ιδέες και μια νέα ηγεσία
  • Το καλοκαίρι να περιμένετε σύνολα θηλυκά και παιχνιδιάρικα με όμορφα χρώματα, όπως κίτρινα, ροζ, σιελ, nude, μπεζ αλλά και έντονα κόκκινα
  • Τα ρούχα μας απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα. Ο όρος γυναίκα είναι πλέον πολυσύνθετος
  • Η ίδια η ζωή είναι τόσο όμορφη που δεν μπορεί παρά να μας εμπνέει, από εκεί προέρχεται και το όνομα μας, το SiBelle: La vie est Si Belle
  • Η μόδα είναι δημιουργία, είναι έκφραση, είναι η ίδια η ζωή
  • Θεωρώ πως το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν επιχειρηματία σήμερα στην Ελλάδα είναι πως εξακολουθεί να προσπαθεί
  • Μολονότι ο ανταγωνισμός μας για να επιβιώσει, επέλεξε το εξωτερικό εμείς μείναμε πιστές στη χώρα μας
  • Φέτος, η συλλογή μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και είμαστε πολύ χαρούμενες για την απήχηση και τα καλά λόγια του κόσμου

Ποια είναι η ιστορία της SiBelleFashion; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Η εταιρεία SiBelle ξεκίνησε από τους γονείς μας το 1976, αρχικά με την επωνυμία Decibel. Προσέφεραν μοντέρνα γυναικεία ρούχα σε ανταγωνιστική τιμή, τα οποία ήταν σχεδιασμένα και φτιαγμένα εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα. Με αφετηρία την πατρίδα μας, τη Θεσσαλονίκη, εξαπλώθηκαν σε λίγα μόλις χρόνια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το 2014, στο ζενίθ της κρίσης, οι γονείς μας αποφάσισαν πως ήταν καιρός για νέες ιδέες και μια νέα ηγεσία. Είχαν αλλάξει πολύ οι εξωτερικές συνθήκες από την γέννηση του brand, και γι' αυτό η αδερφή μου κι εγώ αναλάβαμε να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της επιχείρησης. Κύριο μέλημά μας ήταν να διατηρήσουμε την παράδοση, την τεχνογνωσία και προπαντός να συνεχίσουμε να επιχειρούμε στη χώρα μας.

Τι να περιμένουμε για τη νέα σεζόν που έρχεται, για το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι να περιμένετε σύνολα θυληκά και παιχνιδιάρικα με όμορφα χρώματα, όπωςκίτρινα, ροζ, σιελ, nude, μπεζ αλλά και έντονα κόκκινα. Είναι μια συλλογή με ρούχα που μπορούν εύκολα να απογειώσουν την υπάρχουσα ντουλάπα μας και να φορεθούν από το πρωί, στη δουλειά, αλλά και για βόλτα το απόγευμα ή το βράδυ. Επίσης θα βρείτε ρούχα για να είμαστε κομψές από τη βόλτα στα μαγαζιά ως το γυμναστήριο αλλά και ανάλαφρα σύνολα για μια βόλτα σε ένα νησί το καλοκαίρι.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο κομμάτι από την συλλογή;

Είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα όπως καταλαβαίνετε, αλλά τολμώ να πω πως το πρώτο σύνολο που παρήγγειλα για εμένα είμαι ένα nudedeuxpieces. Το αγαπώ ιδιαίτερα μιας και μοιάζει με ολόσωμη φόρμα ενώ δεν είναι και με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορεί να φορεθεί το πρωί με αθλητικά, έπειτα στο γραφείο αλλά και το βράδυ με ψηλοτάκουνα πέδιλα. Έτσι, αισθάνομαι πιο ελεύθερη και άνετη με τις επιλογές μου.

Σε ποιους απευθύνονται οι δημιουργίες σας;

Τα ρούχα μας απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα. Ο όρος γυναίκα είναι πλέον πολυσύνθετος: μια γυναίκα καλείται πλέον να παίξει πολλούς ρόλους, όπως αυτόν της εργαζόμενης, της μητέρας αλλά και της ερωμένης. Καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει αυτό, εξάλλου ανήκω και εγώ σε αυτές τις γυναίκες.

Από που αντλείτε έμπνευση;

Ταξιδεύω πολύ και αναζητώ συνέχεια νέες εικόνες και νέα ερεθίσματα. Τα πάντα γύρω μας μπορούν να με εμπνεύσουν όπως οι τέχνες, το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος και τα βιβλία. Η ίδια η ζωή είναι τόσο όμορφη που δεν μπορεί παρά να μας εμπνέει, από εκεί προέρχεται και το όνομα μας, το SiBelle: LavieestSiBelle.

Τι σημαίνει μόδα για εσάς;

Η μόδα είναι δημιουργία, είναι έκφραση, είναι η ίδια η ζωή. Βρίσκεται παντού γύρω μας και εξελίσσεται μαζί μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος λιγότερο ή περισσότερο που δεν έχει επηρεαστεί από τη μόδα, γυναίκα που να μην έχει ξεφυλλίσει περιοδικό και να μην έχει φανταστεί τον εαυτό της να φοράει κάτι μοναδικό.

Αν σας ζητούσαμε ένα σχόλιο για τις στυλιστικές επιλογές των Ελληνίδων, ποιο θα ήταν αυτό;

Οι Ελληνίδες αγαπούν τη μόδα και τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους. Είναι καλοντυμένες και με έξυπνες επιλογές μπορούν να είναι σύγχρονες και κομψές.

Διαθέτετε εξαγωγική δραστηριότητα; Σε ποιες χώρες;

Είμαστε ακόμη στα πρώτα βήματά μας όσον αφορά τις εξαγωγές. Υπάρχει όμως αρκετό ενδιαφέρον και είμαστε σε συζητήσεις για τα επόμενα βήματά μας.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Αναλάβαμε τα ηνία της εταιρείας, εγώ και η αδερφή μου, στα μέσα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και όπως καταλαβαίνετε υπήρξαν και υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Θεωρώ όμως πως το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν επιχειρηματία σήμερα στην Ελλάδα είναι πως εξακολουθεί να προσπαθεί. Ανεξάρτητα λοιπόν με το τι έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του, ανδρώνεται με κουράγιο, αισιοδοξία και χαμόγελο και λέει: η ζωή είναι ωραία! LavieestSiBelleκαι κάπως ετσι αναγεννηθήκαμε και εμείς.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''MadeinGreece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Η εταιρεία μας από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα παραμένει ελληνική και μολονότι ο ανταγωνισμός μας για να επιβιώσει, επέλεξε το εξωτερικό εμείς μείναμε πιστές στη χώρα μας. Όλη μας η παραγωγή πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και με περηφάνια αναγράφουμε το «Made in Greece» στις ετικέτες μας.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Έχουμε μεγάλο όραμα, όμως όπως κάθε ταξίδι ξεκινάμε με μικρά βήματα. Φέτος, η συλλογή μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και είμαστε πολύ χαρούμενες για την απήχηση και τα καλά λόγια του κόσμου. Θέλουμε πρώτα να μας αγαπήσουν και να μας προτιμήσουν οι Ελληνίδες και με αυτό ως απαρχή, θα συνεχίσουμε την πορεία μας με σκοπό να αποδείξουμε πως η χώρα μας παράγει μόδα.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ