O Άκης μαγειρεύει για τα παιδιά – Δείτε πως οι μικροί μας φίλοι θα φάνε λαχανικά!

Μας φτιάχνει μπάμιες ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν... 

Το Kitchen Lab μετατρέπεται για λίγα επεισόδια σε... #AkisKidsLab και φιλοξενεί τους μικρούς μας φίλους.

Ο Άκης Πετρετζίκης αποφάσισε να αφήσει για λίγο τις πεντανόστιμες και περίπλοκες συνταγές και να μας δείξει πως θα κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά.

Έτσι έφτιαξε μπάμιες με τυρί, ζαμπόν και πολλά μυρωδικά. Δείτε παρακάτω την συνταγή.

Συστατικά

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κ.σ. θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ρίγανη

500 γρ. νερό

1 κιλό μπάμιες Μπάρμπα Στάθης

300 γρ. mix τυριών, τριμμένα

250 γρ. ζαμπόν

¼ ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου

1 κ.γ. ελαιόλαδο

πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα, Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Βάζουμε τον πελτέ, σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, το νερό, τις μπάμιες, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε 25-30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ¾ από το τριμμένο τυρί, τα ¾ από το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 40 εκ. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, το υπόλοιπο ζαμπόν και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και πιπέρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ