"Η καρδιά μου σταματούσε κάθε φορά που έβλεπα φαγητό": Η συγκλονιστική ιστορία μιας 20χρονης κοπέλας- Η μάχη της με την ανορεξία (φώτο)

Για να βοηθήσει τους άλλους να ξεπεράσουν τις διατροφικές διαταραχές

Μια 20χρονη κοπέλα που πάλεψε με την ανορεξία και την νίκησε μοιράζεται την ιστορία της για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με διατροφικές διαταραχές να τα ξεπεράσουν. Η μάχη της δεν ήταν εύκολη. Πάθαινε πανικό κάθε φορά που έβλεπε φαγητό.

Η μάχη με την νευρική ανορεξία άρχισε για την  Αλίκη - Ελίζαμπεθ από το Λονδίνο, όταν ήταν 11  χρονών. Οι συνεχείς κοροϊδίες για το σώμα της , την οδήγησαν να ντρέπεται γι' αυτό και να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν βρισκόταν στον εφιάλτη της ανορεξίας η Αλικη - Ελίζαμπεθ είχε χάσει όλη της την ενέργεια. 

Δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα της, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, δεν είχε όρεξη και δύναμη να βγει από το σπίτι. Κάθε φορά που έβλεπε φαγητό , το στομάχι της σφίγγονταν και η καρδιά της κόντευε να σταματήσει, λέει η ίδια.

Σήμερα η κοπέλα είναι υπερήφανη για τον υγιή και σωστό για την ηλικία της δείκτη σώματος που διαθέτει και  χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της στο  Instagram, στον οποίο έχει πάνω από 24.000 ακόλουθους, για να μιλήσει για τη διαταραχή της και να προωθήσει την υγιεινή διατροφή.


 

"Όταν ήμουν αντιμέτωπη με την ανορεξία, οι συνεχείς σκέψεις για το βάρος και το σώμα μου, με έκαναν να παθαίνω πανικό κάθε φορά που έβλεπα φαγητό. Κάθε φορά που σκεφτόμουν το επόμενο γεύμα , η καρδιά μου σταματούσε", λέει η ίδια. "Άρχισε όταν ήμουν 11, όταν κάποια πειράγματα στο σχολείο με έκαναν να ανησυχώ για την εικόνα του σώματος μου", συνεχίζει

Η Αλίκη - Ελίζαμπεθ άρχισε να μειώνει το φαγητό για να αντιμετωπίσει το άγχος και την κατάθλιψη που της προκαλούσε η εικόνα της. "Κοιτάζοντας πίσω διαπιστώνω ότι τα συμπτώματα των διατροφικών διαταραχών, άρχισαν στο τέλος της παιδικης μου ηλικίας, Δεν ήμουν ποτέ παχουλό κορίτσι αλλά οι επικρίσεις που δεχόμουν για την "περίεργη εμφάνιση" μου με επηρέασαν, λέει η ίδια.

Έχοντας ξεπεράσει πια την νευρική ανορεξία η Αλίκη - Ελίζαμπεθ λέει: "Ήταν μα εποχή που ήμουν ανάμεσα στο νοσοκομείο και το σχολείο λόγω της ανορεξίας. Δεν θέλω να ξανασκεφτώ το χαμηλότερο βάρος μου. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλους όσους συγκρίνουν το βάρος τους με άλλων και θεωρούν ότι δεν είναι το κανονικό. Να σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά. Μπαίνεις στον εφιάλτη της ανορεξίας πριν καν το καταλάβεις."

Επίσης η 20χρονη κοπέλα που έδωσε τη μάχη της με την ανορεξία λέει σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το φαγητό να μιλήσουν με ειδικό, πριν το πρόβλημα τους γίνει τεράστιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, ήταν η ελπίδα να μπει στο πανεπιστήμιο και να πραγματοποιήσει τα όνειρα της που έκαναν την Αλίκη - Ελίζαμπεθ να παλέψει με την ανορεξία και να τη νικήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ