Ώπα! Και στο Kings College μίλησε η Μέγκαν Μαρκλ για την ημέρα της γυναίκας - Με ευφράδεια και αυτοπεποίθηση (φώτο - βίντεο)

Η Δούκισσα του Σάσεξ έδωσε το παρών στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το ίδρυμα The Queen's Commonwealth Trust και συνομίλησε με διάσημες ακτιβίστριες όπως η Annie Lennox, η Adwoa Aboa, η Julia Gillard

Σε συζήτηση που διεξήχθη στο  στο King’s College στις 8 Μαρτίου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμμετείχε η Μέγκαν Μαρκλ. Η εκδήλωση έγινε με στόχο να ενώσει γυναίκες που πρωτοστατούν και αναπτύσσουν ακτιβιστική δράση.

Η συζήτηση διεξήχθη με τη συμμετοχή της Τζούλια Γκίλιαρντ, πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας, η οποία ίδρυσε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο για Γυναίκες Ηγέτιδες, της Κρίσαν Τζάρετ, ιδρύτριας της οργάνωσης «Let Us Learn» και της Άντζελιν Μιριμίρουα εκτελεστικής διευθύντριας της CAMFED – Εκστρατεία για τη Γυναικεία Εκπαίδευση (οργάνωση που στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στην Αφρική μέσω της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης νεαρών γυναικών).

 

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και το γεγονός ότι μπορεί να φέρει στο προσκήνιο εμπόδια που εξακολουθούν να επηρεάζουν τη χειραφέτηση των γυναικών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην εκπαίδευση και των περιορισμών στην απασχόληση, τις θετικές ευκαιρίες που αναδύονται, όταν οι γυναίκες έχουν ευρύτερη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες, είτε πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο είτε για οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

 

 

Η Δούκισσα του Σάσεξ έδωσε το παρών στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το ίδρυμα The Queen's Commonwealth Trust και συνομίλησε με διάσημες ακτιβίστριες όπως η Annie Lennox, η Adwoa Aboa, η Julia Gillard.

Στην πολύ συγκινητική ομιλία της η Μέγκαν αναφέρθηκε στην ιστορία της φιλανθρωπίας και του αλτρουισμού, ενώ, αναφέρθηκε και σε μία δική της ξεχωριστή στιγμή, όταν ήταν μόλις 11 ετών, όπου κατάφερε να επηρεάσει τον όμιλο Procter & Gamble να αλλάξει τη σεξιστική της διαφήμιση.

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι στα 11 μου δεν ήξερα καν τι πραγματικά σημαίνει σεξισμός. Απλώς ήξερα ότι κάτι μέσα μου μού έλεγε ότι είναι λάθος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Στην πραγματικότητα επηρέασε την εξέλιξή μου ώστε να μπορώ να πω ότι, αν υπάρχει λάθος, αν υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης, αν υπάρχει ανισότητα, τότε κάποιος πρέπει να πει κάτι, πρέπει να γίνει μία δράση. Και για ποιο λόγο να μην είμαι εγώ αυτή που θα το κάνω;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ