Μια εκπληκτική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: Noodles με γαρίδες & μπρόκολο - Βίντεο

Νόστιμο, ιδιαίτερο και πολύ θρεπτικό.

Συστατικά

  • 200 γρ. noodles
  • 450 γρ. μπρόκολο κτψ Μπάρμπα Στάθης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 60 γρ. hoisin sauce
  • 10 γρ. σόγια sauce
  • 100 γρ. νερό
  • 10 γρ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο κόλιανδρο
  • μαύρο σουσάμι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τζίντζερ και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζουμε τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη σοτάρουμε και προσθέτουμε την hoisin sauce, τη σόγια sauce και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα noodles, το νερό και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και μαύρο σουσάμι. 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ