Αυτά είναι τα αδέρφια που φτιάχνουν ξύλινα αλογάκια για την Βασίλισσα Ελισάβετ ή τον Πωλ ΜακΚάρτνεϋ (φώτο)

Κατασκεύαζουν ξύλινα αλογάκια για πάνω από 30 χρόνια

Σε ένα εργαστήρι στη νοτιοανατολική Αγγλία ένας τεχνίτης αφαιρεί προσεκτικά τη σέλα από ένα παλιό κουνιστό αλογάκι, το οποίο ετοιμάζεται να επισκευάσει. Στον επάνω όροφο, με το σφυρί στο χέρι, άλλος τεχνίτης καρφώνει το κάλυμμα της σέλας σε ένα καλογυαλισμένο ξύλινο μοντέλο που λάξευσε και έβαψε πρόσφατα.

 

Τα αλογάκια αυτά περιλαμβάνονται στα δεκάδες που κατασκευάζονται και εκτίθενται στη βιοτεχνία των Αδελφών Στίβενσον, μια βρετανική επιχείρηση που κατασκευάζει χειροποίητα το παραδοσιακό παιχνίδι, το οποίο πωλείται στους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Οι δίδυμοι Μαρκ και Τόνι Στίβενσον φτιάχνουν κατά παραγγελία τα αλογάκια επί 37 χρόνια, ανάμεσά τους μοντέλα για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι λάτρις των αλόγων και των ιπποδρομιών, αναφέρει το  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

"Είμαστε πολύ τυχεροί που όλη μας η δουλειά εκτιμάται από βασιλικές οικογένειες σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης Μαρκ Στίβενσον. "Εξάγουμε άλογα στη Μέση Ανατολή, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ... και σε ορισμένες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε λίγα στη δική μας βασιλική οικογένεια, εδώ (στη Βρετανία)".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ