Τζουμέρκα: Ένας ορεινός παράδεισος στην Πίνδο για τους λάτρεις της φύσης & της αδρεναλίνης

Εάν νιώθετε ότι έχετε κουραστεί με την ένταση της καθημερινότητας και θέλετε να αποδράσετε για λίγες μέρες κάπου εντός Ελλάδας, τότε ο προορισμός που ψάχνετε είναι τα Τζουμέρκα. 

Όσο ακόμη ο καιρός κρατάει με τα κρύα του αυτός ο τόπος με την ασυναγώνιστη ομορφιά και τα μοναδικά φυσικά τοπία είναι ιδανικός για να σας προσφέρει άφθονες στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης. Μπορεί να μην είναι και τόσο προβεβλημένο σημείο της Ελλάδας, όμως αξίζει της προσοχής μας για πολλούς λόγους πλην του απέραντου φυσικού τοπίου που σε τραβάει σαν μαγνήτης χωρίς κόπο.

Τα πανέμορφα χωριουδάκια, τα φυσικά φαράγγια, καθώς και η μοναδική παράδοση και η ιστορία που μετρά πολλές δεκαετίες πίσω θα σας κάνουν να θέλετε να εξερευνήσετε όλα μονομιάς. Παραδοσιακοί οικισμοί που ενδείκνυνται και για road-trips σας περιμένουν τους αναζητήσετε. Σε αυτούς είναι και το χωριό Πράμαντα με την ανεπιτήδευτη ομορφιά, τον χαρακτηριστικό υπεραιωνόβιο πλάτανο στο κέντρο της πλατείας, καθώς και την ιστορική βρύση με το πεντακάθαρο νερό, που περιμένει να σας δροσίσει μετά το ταξίδι σας.

Ανάμεσα στα χωριά που αναμένουν να τα εξερευνήσετε βρίσκονται τα γραφικά γεφύρια της ευρύτερης περιοχής με το περίφημο μονοτοξοτό της Πλάκας να αποτελεί ένα σύμβολο στα όρια των Ιωαννίνων με την Άρτα.

Εν τω μεταξύ, προετοιμαστείτε και για πιο έντονες δραστηριότητες πέραν μίας πεζοπορίας, αφού ο ποταμός Άραχθος δεν είναι δυνατό να σας αφήσει άπραγους. Το rafting είναι το ιδανικό σπορ για όσους αγαπούν την αδρεναλίνη και επιθυμούν να αυξήσουν παλμούς.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ