Βίντεο: Εδώ ο Αυτοκράτορας μαύρος πιγκουίνος - Σπάνιος και πανέμορφος

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Δυναστείες» μας αποκαλύπτει για πρώτη φορά ένα από τα σπανιότερα είδη πιγκουίνου, τον μαύρο αυτοκρατορικό πιγκουίνο.

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει ένα μαύρο πιγκουίνο να κυκλοφορεί ανάμεσα στους υπολοίπους πιθανότατα αναζητώντας ταίρι. Αυτό το είδος πιγκουίνου είναι τόσο ξεχωριστό και σπάνιο εξαιτίας μιας ασυνήθιστης γονιδιακής μετάλλαξης που δίνει στο δέρμα του το μαύρο χρώμα.

Η μετάλλαξη αυτή προκαλεί «μελανισμό», μια διαδικασία κατά την οποία εντοπίζεται αυξημένη ποσότητα μελανίνης στο δέρμα του πιγκουίνου σκουραίνοντας το δέρμα του. Το χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί ωστόσο εμπόδια στη ζωή του πιγκουίνου καθώς λόγω του έντονου χρώματός του είναι διακριτός από πολύ μακρυά είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γίνεται εξαιρετικά εύκολη λεία για τους θηρευτές.

Οι επιστήμονες με βάση το βίντεο και τα δεδομένα τους δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν το γένος του μαύρου πιγκουίνου, ωστόσο εικάζουν ότι είναι πιθανότατα ο μοναδικός εν ζωή μαύρος αυτοκρατορικός πιγκουίνος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ