Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πρωτοφανής δικαστική απόφαση για βιαστές προκαλεί σάλο: Το θύμα ήταν άσχημο & έφερνε σε... άντρα

Μεγάλες αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το ανώτατο εφετείο στην ιταλική πόλη Ανκόνα για να διαμαρτυρηθούν όταν έγινε γνωστό ότι εφετείο αθώωσε δύο βιαστές γιατί το θύμα ήταν  «πολύ αρρενωπό» για να αποτελέσει στόχο έλξης. Οι λόγοι πίσω από την απόφαση του δικαστηρίου που ελήφθη το 2017 έγιναν γνωστοί την Παρασκεύη.

To ανώτατο δικαστήριο έχει ασκήσει ήδη έφεση στην απόφαση αυτή και η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί εκ νέου. Ο βιασμός καταγγέλθηκε από την 22χρονη Περουβιανή γυναίκα στην Ανκόνα το 2015. Το όνομα της γυναίκας δεν έγινε γνωστό γιατί δεν το επιτρέπει η ιταλική νομοθεσία.

Αν και στην αρχή οι δυο άνδρες καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, άσκησαν έφεση και αθωώθηκαν με τον ισχυρισμό ότι το θύμα έμοιαζε με άνδρα και δεν ήταν ελκυστική.

Οι δικαστές μάλιστα στην δίκη αυτή ήταν γυναίκες και έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά από μια φωτογραφία της γυναίκας και από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων πως δεν τους άρεσε. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είπε ότι είχε αποθηκεύσει την γυναίκα αυτή στο κινητό του ως «Βίκινγκ»!

Αυτό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη είναι το γεγονός ότι όλοι οι δικαστές που πήραν αυτή την πρωτοφανή απόφαση ήταν γυναίκες!

 «Διαβασα αυτή την απόφαση το 2017 και απευθύνθηκα στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε στον Guardian η Τσίντζια Μολινάρο, η δικηγόρος του θύματος. «Ηταν φρικιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να το τεκμηριώσουν», συμπληρώνει η ίδια.

Η δικηγόρος ανέφερε ότι η γυναίκα επέστρεψε στη χώρα της, καθώς η κοινωνία την κατέκρινε μετά την καταγγελία της για βιασμό. Σύμφωνα με το θύμα, οι δύο άντρες είχαν ρίξει ναρκωτικό χάπι στο ποτό της γυναίκας σε μια κοινή τους έξοδο μετά από μάθημα. Ο ιατροδικαστής το επιβεβαίωσε.

Ομάδες γυναικών διοργάνωσαν τη συγκέντρωση περίπου 200 ατόμων που δήλωσαν εξοργισμένες από την πεποίθηση των δικαστών ότι οι άντρες δεν θα βιάζαν κάποια επειδή ήταν πολύ ...αρρενωπή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ