Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η πιο παλιά & γραφική γειτονιά της Αθήνας εκπέμπει SOS - 83 κάτοικοι στα Αναφιώτικα απαιτούν καθαριότητα & ησυχία - Η επιστολή

83 κάτοικοι από τα Αναφιώτικα μέσω υπομνήματος, εκπέμπουν SOS για την συνοικία τους, αναφέροντας όλα τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά και τα οποία σχετίζονται με την φασαρία που κάνουν οι «επισκέπτες», την καθαριότητα, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την παραβατικότητα, κ.α.

Εκπρόσωποι των κατοίκων σύμφωνα με το «Εθνος» θα βρεθούν αύριο Πέµπτη στο Δηµοτικό Συµβούλιο της συνοικίας, ώστε να περιγράψουν τα διάφορα σκηνικά που δυσκολεύουν την διαβίωση τους στον οικισμό και να ζητήσουν λύσεις.

Τα αιτήματά των κατοίκων στα Αναφιώτικα:

  • Να περνούν τουλάχιστον δύο φορές την ηµέρα οδοκαθαριστές.
  • Αποψίλωση από χόρτα και αποκλάδωση δέντρων διότι προκαλούνται συχνά καταστροφές όταν φυσά δυνατός άνεµος.
  • Συντήρηση των µονοπατιών και των πλατωµάτων.
  • Να τοποθετηθούν καλαθάκια για σκουπίδια, κρουνοί για πυρόσβεση, βρύσες για πότισµα, παγκάκια, ταµπέλες.
  • Καινούργια και πρόσθετα σώµατα ηλεκτροφωτισµού, διότι µε την πρώτη βροχή προκαλούνται συνεχείς διακοπές ρεύµατος, πολλές φορές γενική συσκότιση για µέρες.
  • Παρέµβαση προς ∆Ε∆∆ΗΕ, διότι η ηλεκτροδότηση γίνεται µετά το 2005 µε εναέρια καλώδια που προκειµένου να στηριχθούν «αγκαλιάζουν δέντρα και σπίτια» ή «βυθίζονται απροστάτευτα στο δάπεδο κοινόχρηστου δρόµου».
  • Συνεχή αστυνόµευση ώστε να ελαχιστοποιηθούν «οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι επιθέσεις µε απειλή και µαχαιριών» και να αντιµετωπιστούν νεαροί «υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ που ευθυµώντας εκσφενδονίζουν πέτρες και µπουκάλια τα οποία σπάνε στις αυλές» και άλλοι που «ρεµβάζουν ή κάνουν παρκούρ στα κεραµίδια και στα ταρατσάκια όλο το 24ωρο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ