Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε υπέροχα Vegan μπισκότα με λιναρόσπορο

Νοστιμότατα vegan μπισκότα για να τα απολαμβάνετε καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Συστατικά

  • 130 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 40 γρ. λιναρόσπορο
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • αλάτι
  • 70 γρ. λάδι καρύδας
  • 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. μαρμελάδα φράουλας

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. 
  • Χτυπάμε στο μούλτι το αμύγδαλο μέχρι να γίνει σκόνη. 
  • Αδειάζουμε τη σκόνη αμυγδάλου σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τον λιναρόσπορο μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  • Ρίχνουμε τη σκόνη του λιναρόσπορου στο μπολ με τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με το ινδοκάρυδο, τη σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Απλώνουμε σε ένα ίσιο ταψί μία λαδόκολλα.
  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι 5 εκ. και βάζουμε 2 κ.γ. από το μείγμα.
  • Πατάμε με τη πίσω πλευρά του κουταλιού το μείγμα μέσα στο τσέρκι για να ισιώσει και αφαιρούμε το τσέρκι.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να φτιάξουμε 15 στρογγυλά μπισκότα.
  • Με τον δείκτη μας πιέζουμε το κέντρο του κάθε μπισκότου ελαφρά μέχρι να δημιουργήσουμε μια μικρή λακουβίτσα.
  • Μέσα σε κάθε λακουβίτσα ρίχνουμε 1/3 κ.γ. μαρμελάδα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Όταν βγουν τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά και εύθραυστα, αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Tip
Μπορούμε να παραλείψουμε το βήμα με τη μαρμελάδα και να ψήσουμε τα μπισκότα σκέτα, αν το προτιμάμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ