Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστά Muffins με γαλοπούλα και αρακά

Mια συνταγή που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά... 

Συστατικά

Για τη ζύμη

140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. βούτυρο παγωμένο

αλάτι

πιπέρι

Για τη γέμιση

50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες

50 γρ. αρακά ξεπαγωμένο

4 αυγά μέτρια

250 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αρκετά εύπλαστο μείγμα. (Αν το μείγμα μας τρίβεται τότε προσθέτουμε 1 κ.γ. κρύο νερό.)

Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα για muffins.

Μοιράζουμε τη ζύμη στα 12 και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε η ζύμη να καλύψει τον πάτο και ελαφρώς τα τοιχώματα από κάθε χαρτάκι.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αλεύρι και μοιράζουμε το μείγμα στον πάτο από κάθε ζύμη που μόλις ψήσαμε

Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας σε κυβάκια 2 εκ..

Μοιράζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας πάνω από το μείγμα γραβιέρας.

Μοιράζουμε και τον αρακά μαζί με τη γαλοπούλα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μοιράζουμε στα φορμάκια γεμίζοντας τα ¾ του ύψους.

Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ