Airbnb: Δολοφόνησε τον ενοικιαστή γιατί δεν είχε να πληρώσει 150$! - Τον κρατούσαν άλλοι δύο & εκείνος τον χτυπούσε!

Σε 11 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας ιδιοκτήτης σπιτιού στην πλατφόρμα Airbnb, για το φόνο ενός ενοικιαστή ο οποίος δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο.Το δικαστήριο καταδίκασε τον 42χρονο Jason Colton, για τη δολοφονία του Ramis Jonuzi το 2017 .

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είναι ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά αρνήθηκε τη δολοφονία. Στο δικαστήριο που έγινε τον Μάρτιο του 2019,  ακούστηκε ότι  δύο συγκάτοικοι ακινητοποίησαν τον 36χρονο Ramis Jonuzi που νοίκιαζε το σπίτι τους, ενώ ο Jason Colton τον χτυπούσε και τον στραγγάλιζε, επειδή δεν είχε πληρώσει τα περίπου 150 δολάρια που χρωστούσε.

Ο δικαστής χαρακτήρισε την επίθεση "άνανδρη, σκληρή και απρόκλητη".  Ο 36χρονος Ramis Jonuzi  που ήταν οικοδόμος είχε πακετάρει τα πράγματά του και ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι που νοίκιαζε μέσω της γνωστής πλατφόρμας Airbnb, όταν δέχτηκε την επίθεση.

Η δικηγόρος Elizabeth Hollingworth είπε ότι ο Colton προκάλεσε τη βία . "Του όρμηξες, τον έπιασες από το λαιμό και τον πέταξες στον τοίχο", είπε η δικαστής σύμφωνα με το BBC.

Ο Colton επρόκειτο να δικαστεί για δολοφονία αλλά τελικά ο εισαγγελέας μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία. 

Κατά τη διάρκεια δίκης, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώρια (Αυστραλία) πληροφορήθηκε ότι το θύμα είχε νοικιάσει το δωμάτιο (σε προάστιο της Ασυτραλίας) για να έχει ένα φθηνό και σταθερό μέρος να μείνει και να ασχοληθεί με προσωπικά θέματα.

Αρχικά, ο χτίστης νοίκιασε το δωμάτιο για τρεις νύχτες από τους τρεις άντρες- τον Colton, τον σπιτονοικοκύρη Craig Levy και τον τρίτο συγκάτοικο Ryan Smart- πριν ζητήσει να παρατείνει την διαμονή του για μία εβδομάδα.

Παρ'όλα αυτά, όταν έφτασε η μέρα να φύγει, διαπίστωσε πως είχε λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό του από αυτά που χρωστούσε, επομένως δεν μπορούσε να πληρώσει.

Ο Colton ξεκίνησε μια «βάρβαρη και μονόπλευρη» επίθεση, σύμφωνα με την δικαστή, ενώ αργότερα παραποιούσε τις πράξεις του λέγοντας διάφορα ψέματα στην αστυνομία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και αφού κατάλαβε πως τον είχε σκοτώσει, τον αποκάλεσε "καθίκι, σκουπίδι, πρεζάκι και κάποιον που του άξιζαν όσα έπαθε".

Ο Colton δήλωσε πως το μόνο που ήθελε ήταν να τον φτάσει σε σημείο να λιποθυμήσει και πως δεν είχε πρόθεση ούτε να τον τραυματίσει σοβαρά, ούτε να τον σκοτώσει.

Οι άλλοι δύο συγκάτοικοι, οι Levy και Smart, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 9 και 7.5 ετών αντίστοιχα.

Η πλατφόρμα Airbnb σε ανακοίνωσή της, εξέφρασε βαθύτατη λύπη και οργή για την υπόθεση και διέγραψε την κατοικία από τη λίστα της.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ