Τον τρολάρει όλη η Ιταλία γιατί έπαθε ανεμοβλογιά ενώ ήταν φανατικός αντεμβολιαστής

Twitter & Facebook, κάνουν πάρτι με την ανεμοβλογιά του Φεντρίγκα 

Ένας Ιταλός πολιτικός, γνωστός για την φανατική τοποθέτηση του ενάντια στον παιδικό εμβολιασμό, πήγε στο νοσοκομείο με ανεμοβλογιά.  O Μασιμιλιάνο Φέντριγκα , στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας τέθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση για τέσσερις μέρες , νωρίτερα αυτό το μήνα όταν εμφάνισε συμπτώματα ανεμοβλογιάς.

Είναι ειρωνία της μοίρας το γεγονός ότι ο Φεντρίγκα προσβλήθηκε από αυτή την ασθένεια. Ήταν αυτός που αντιτάχθηκε σθεναρά  στην εισαγωγή του λεγόμενου νόμου Lorenzin, ο οποίος καθιστά υποχρεωτικό για τα παιδιά να εμβολιάζονται για ασθένειες όπως η ανεμοβλογιά, η ιλαρά, η παρωτίτιδα, η πολιομυελίτιδα και η ερυθρά, αναφέρει το Time

Σύμφωνα με όσα προβλέπει αυτός ο νόμος, οι γονείς θα πλήρωνουν έως και 560 δολλάρια πρόστιμο αν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να τα έχουν εμβολιάσει. Ο Φεντρίγκα ισχυριζόταν ότι οι γονείς δεν πρέπει να  "εξαναγκαστούν" για τον εμβολιασμό των παιδιών τους και υποστήριζε ότι το Δημοκρατικό κόμμα που ήταν μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού , τότε που ψηφίστηκε ο νόμος ακολουθούσε "σταλινικές μεθόδους" για να τον επιβάλλει .

Μετά όμως από την "επίσκεψη της ανεμοβλογιάς" σε εκείνον, "άλλαξε γραμμή πλεύσεως" και σε ένα post στο Facebook, έγραψε ότι δεν είναι κατά του εμβολιασμού και ότι τα παδιά του εμβολιάζονται.

«Πάντα έλεγα ότι είμαι υπέρ των εμβολίων, αλλά για να επιτύχουμε το σωστό αποτέλεσμα είναι απαραίτητο να συμμαχήσουμε με τις οικογένειες όχι να τους επιβάλλουμε τον εμβολιασμό», έγραψε.

Twitter & Facebook, κάνουν πάρτι με την ανεμοβλογιά του Φεντρίγκα , εκείνος όμως αγνοώντας τα περιπαιχτικά σχόλια έγραψε στο twitter: «Είμαι καλά. Είμαι σπίτι και αναρρώνω. Σας ευχαριστώ»

«Αν είχε εμβολιαστεί όντας ενήλικας, δεν θα κινδύνευε η υγεία του», ανέφερε ο Ιταλός μικροβιολόγος Ρομπέρτο Μπουριόνι.  Ο ίδιος έγραψε στο Facebook ότι ελπίζει ότι η ασθένεια του Φέντριγκα θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για τους γονείς που είναι σκεπτικοί για τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Αν η ανεμοβλογιά είχε μολύνει μια έγκυο, θα αντιμετωπίζαμε ένα παιδί με κακή διάπλαση ή μια άμβλωση », έγραψε ο Μπουριόνι. "Ο μόνος τρόπος για  να αποφύγουμε αυτές τις τραγωδίες είναι να  εμβολιάζονται όλοι για να αποτρέψουμε την κυκλοφορία αυτού του επικίνδυνου ιού, που θα μπορούσε να χτυπήσει ένα πολύ πιο ευάλωτο πρόσωπο".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ