Topwoman η Στέφη Βασιλοπούλου & το BookPanda της: Online Book τα Πάντα! Kρατήσεις για things to do

Πώς γεννήθηκε το BookPanda στο μυαλό και την καρδιά της Στέφης Βασιλοπούλου, Ιδρύτριας του BookPanda και λάτρης της γιόγκα!

"Ήθελα απλά να κλείσω ένα μάθημα γιόγκα. Λατρεύω τη γιόγκα. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τα καλύτερα courses. Πίσω στην Ελλάδα όμως όταν έψαχνα στο internet για μαθήματα γιόγκα, ήρθα αντιμέτωπη με τα πολλαπλά ανοιχτά παράθυρα του υπολογιστή μου, συγκεχυμένες πληροφορίες και ελλιπή στοιχεία", μας εξομολογείται η Στέφη.

Ξεκίνησε λοιπόν να σκέφτεται πόσο πιο εύκολο θα ήταν, αν όλα αυτά τα προγράμματα και τα μαθήματα ήταν συγκεντρωμένα σε ένα μόνο μέρος και μπορούσε κανείς εύκολα και γρήγορα από την άνεση της οθόνης του να κλείνει online events και δραστηριότητες που τον ενδιαφέρουν.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξει μια ιστοσελίδα που να προσφέρει ακριβώς αυτή την υπηρεσία. Δηλαδή, την πλήρη οργάνωση όλης αυτής της πληροφόρησης για να μπορεί κανείς να βρίσκει εύκολα και να κλείνει γρήγορα τα καλύτερα μαθήματα, σεμινάρια και δραστηριότητες της πόλης. Το BookPanda συνεργάζεται με όλες τις top επιχειρήσεις που διοργανώνουν δραστηριότητες και ουσιαστικά τις βοηθάει να αυξήσουν τους πελάτες τους, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το Εξωτερικό.

Η χρονική περίοδος ήταν ακριβώς η κατάλληλη.

"Ήταν εκείνη ακριβώς η στιγμή στην καριέρα μου, μετά από μια υπερκόπωση burnout που με ανάγκασε να δω τα πράγματα διαφορετικά. Δυστυχώς στην ζωή πρέπει να μας συμβεί κάτι βαρύ για να αφυπνιστούμε, να επανεκτιμήσουμε και να ιεραρχήσουμε από την αρχή τις προτεραιότητές μας. Τότε ήταν που έγινα ακόμα περισσότερο παθιασμένη με τη σύνδεση ευεξίας και παραγωγικότητας."

Και συνεχίζει με αμείωτο πάθος...

“Πρέπει να αφήσουμε πίσω τη γενικότερη αντίληψη που επικρατεί ότι η υπερκόπωση και οι υπερωρίες μας κάνουν παραγωγικούς. Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι όταν έχουμε σαν προτεραιότητα την ευεξία, είμαστε πιο παραγωγικοί, ακόμα πιο δημιουργικοί, πιο συγκεντρωμένοι και κάνουμε καλύτερες επιλογές. Φυσικά όλα αυτά συνδέονται και με το bottom line, τα εταιρικά αποτελέσματα και τους αριθμούς που είναι τα βασικά ζητούμενα της εποχής".

Κάπως έτσι γεννήθηκε το BookPanda. Από μια εσωτερική ανάγκη της ιδρύτριας Στέφης Βασιλοπούλου, μιας νέας γυναίκας που τα τελευταία 12 χρόνια έχει ιδρύσει καινοτόμες επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας νέες ιδέες στον χώρο του Internet, του Τουρισμού και της Ευεξίας.

Τι θέλω να πετύχω μέσα από το BookPanda...

“Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμένα είναι μια εταιρία να μπορεί να βελτιώνει τη ζωή ενός ανθρώπου. Φιλοδοξώ το BookPanda να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, συνδέοντάς τους με πολλαπλές δραστηριότητες που θα τους εμπνεύσουν να ζήσουν ακόμα καλύτερα. Μέσα από τις δραστηριότητες του BookPanda μπορεί για παράδειγμα κάποιος να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να εξελίξει την καριέρα του με επαγγελματικά σεμινάρια και workshops στον τομέα των Marketing, Digital, Public Speaking και πολλά ακόμα σεμινάρια για όλων των ειδών τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, μπορεί κάποιος να αρχίσει ένα καινούριο hobby, να εκπαιδευτεί σε κάτι που ήθελε να κάνει σε όλη του τη ζωή, όπως για παράδειγμα να αρχίσει ένα μάθημα μαγειρικής, ένα μάθημα πηλού ή να ξεκινήσει μια νέα γλώσσα. Και φυσικά, έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά".

"Με αλλά λόγια, το BookPanda είναι ένας τρόπος να ανακαλύψεις και πάλι την πόλη σου, να αφήσεις λίγο το κινητό σου στην άκρη και να ξανασυνδεθείς με τον εαυτό σου και με άλλους ανθρώπους σαν κι εσένα. Ανθρώπους δραστήριους, ενεργητικούς, ανθρώπους που ψάχνουν ποιότητα ζωής σε ό,τι κάνουν".

Αυτό όμως που κάνει το BookPanda να ξεχωρίζει είναι οι εθελοντικές δραστηριότητες στις οποίες τόσο πολύ πιστεύει. "Μέχρι σήμερα ήταν πολύ δύσκολο να ανακαλύψεις εθελοντικές δράσεις, ώστε να μπορέσεις να συμμετέχεις, βοηθώντας τους γύρω σου.

Σήμερα με το BookPanda σου δίνεται η δυνατότητα με ένα πολύ απλό τρόπο να ενημερώνεσαι και κατ’επέκταση να ευαισθητοποιείσαι γύρω από θέματα που μας αφορούν όλους. Σκέψου μόνο ποσό καλύτερος και πιο γεμάτος άνθρωπος μπορείς να γίνεις μέσα από όλα αυτά."

Η προετοιμασία της εταιρίας έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ζωή της Στέφης τον τελευταίο χρόνο, ποτέ όμως μέσα σε αυτό το διάστημα δεν απαρνήθηκε τη γιόγκα, που τη βοηθάει να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και πραγματικής ζωής. Έχει επίσης βρει τρόπους να ενσωματώσει πρακτικές δεξιότητες στην εργασία της, αφού η γιόγκα είναι μια δραστηριότητα για το σώμα και το πνεύμα.

"Πώς μπορείς να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου στην δουλειά; Να ενθαρρύνεις την υπομονή και να μειώσεις το άγχος; Πώς να έχεις περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας; Πώς να έχεις περισσότερο ενσυνείδητότητα (mindfulness), να ζεις περισσότερο το παρόν, το τώρα; "

Ρωτάει η Στέφη και ευθύς αμέσως δίνει τις απαντήσεις ...

"Οι δραστηριότητες που επιλέγεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα, μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα και τελικά να καταφέρεις να έχεις περισσότερες συνέργειες μεταξύ εργασίας και πραγματικής ζωής. Πράγμα που μπορεί να οδηγήσει και σε ολιστική βελτίωση της ζωής σου. Γέμισε το πνεύμα σου με δράσεις, γνώσεις, ενέργειες και το σώμα σου θα ακολουθήσει. Πιο γεμάτο, απόλυτα χορτάτο και πλήρες!"

Επισκεφθείτε το site της Στέφης Βασιλοπούλου BookPanda

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ