Θέλετε να κάνετε μπλε μακιγιάζ στα μάτια; Ιδού μερικές προτάσεις για τέλειο αποτέλεσμα - Φώτο

Το μπλε μακιγιάζ στα μάτια αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή και για πολλές γυναίκες τολμηρή επιλογή βαψίματος.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα χρώμα που έχει κάνει δυναμικό come back από τη δεκαετία των 80s τα τελευταία χρόνια και κατέχει κορυφαία θέση στις τάσεις του μακιγιάζ για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2019.

Το αποτέλεσμα της χρήσης μπλε σκιάς, μολυβιού ή eyeliner είναι εκθαμβωτικό. Διαλέξτε τον κατάλληλο τόνο ανάμεσα σε ένα ανοιχτόχρωμο γαλάζιο, ένα έντονο τιρκουάζ ή ηλεκτρίκ, είτε το σκούρο μπλε – μωβ ή το blue navy και θα κάνετε ένα μακιγιάζ που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν όμως προτιμάτε ένα πιο διακριτικό μπλε βάψιμο μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση του έντονου αυτού χρώματος στη μάσκαρα.

Άλλωστε το μπλε ταιριάζει με όλα τα χρώματα ματιών και ιδιαίτερα με τα καστανά και τα μπλε. Στα πράσινα μάτια συνήθως πηγαίνουν περισσότερο οι αποχρώσεις της ακουαμαρίνας, δηλαδή οι πιο ανοιχτόχρωμες – γαλάζιες, χωρίς αυτό να περιορίζει τη χρήση πιο σκούρων ή έντονων μπλε καλλυντικών.

Επομένως, κάνοντας τη σωστή επιλογή απόχρωσης και συνδυάζοντας το μπλε με τα ρούχα σας, μπορείτε να τραβήξετε τα βλέμματα με πολύ απλό τρόπο. Μάλιστα το μακιγιάζ σε αυτούς τους τόνους αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα μπλε φόρεμα σε ρουά ή ηλεκτρίκ χρώμα.

Επειδή όμως το μπλε μακιγιάζ είναι ιδιαίτερο, χρειάζεται να προσέξουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες προκειμένου να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα.

Το beautetinkyriaki.gr, μας παρουσιάζει μερικούς κανόνες για το μακιγιάζ ματιών με μπλε και μερικές φωτογραφίες με προτάσεις για να το υιοθετήσουμε.

Tips για τέλειο μακιγιάζ ματιών σε μπλε αποχρώσεις

  • Η ιδανική εφαρμογή μιας μπλε σκιάς γίνεται με το κατάλληλο πινέλο, σβήνοντας πάντα ομοιόμορφα τα τελειώματα.
  • Το μπλε στα μάτια συνδυάζεται πολύ ωραία με ουδέτερα χρώματα σκιών, αλλά και με το ροζ για ένα πιο έντονο και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
  • Η επιλογή ματ υφής στη μπλε σκιά ματιών δίνει διάσταση και δημιουργεί αντίθεση με τα ουδέτερα χρώματα.
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα μπλε σκιάς για να μπορέσετε να τη δουλέψετε καλύτερα και να μην δείχνει ανακατεμένη. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε σιγά σιγά περισσότερη για να κάνετε πιο έντονο το αποτέλεσμα.
  • Λόγω της έντασης της, η μπλε σκιά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το κινητό βλέφαρο και ελαφρώς στην πτυχή του.
  • Αν θέλετε να κάνετε ένα διαφορετικό smokey eyes, αντί για γκρι, καφέ ή μαύρο χρησιμοποιήστε μπλε. Βέβαια το μπλε μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τις κλασσικές αυτές αποχρώσεις των smokey eyes.
  • Το μπλε μακιγιάζ συνδυάζεται τέλεια με έντονο περίγραμμα χρησιμοποιώντας μαύρο μολύβι ή eyeliner. Σε αυτή την περίπτωση όμως είναι προτιμότερο να μην τραβήξετε τη σκιά και το μολύβι έξω από την γωνία του ματιού σας.
  • Αν κάνετε ένα μακιγιάζ σε μπλε αποχρώσεις, φροντίστε το υπόλοιπο βάψιμο να είναι σε ουδέτερους τόνους. Συνδυάστε το λοιπόν με nude ή ροδακινί χείλη και απαλό ρουζ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ