Δεν ξέρεις τι να φορέσεις; Να μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις

«Δεν έχω τι να βάλω». Πόσες φορές έχεις πει αυτή τη φράση ή την έχεις ακούσει από φίλες σου;

Ένα πολύ κλασικό σενάριο είναι να ανοίγουμε την ντουλάπα μας και να αναστενάζουμε με απελπισία. Πώς όμως γίνεται αυτό όταν η ντουλάπα δεν είναι άδεια, αλλά αντίθετα έχουμε ένα βουνό ρούχα;

Δείτε τι μπορεί να φταίει, σύμφωνα με το Ediva αλλά και πώς να το λύσετε!

1. Συμβουλεύσου την κολλητή σου
Εμένα πάντως η κολλητή μου με ξελασπώνει όποτε κολλάω και δε με βολεύει κάτι από την γκαρνταρόμπα μου. Και όλως περιέργως, παρ’ όλο που δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τα ρούχα μου, μπορεί να πει το ίδιο κι εκείνη για μένα. Συνεπώς, όποτε θες να αλλάξεις παραστάσεις, πέρνα μια βόλτα από την ντουλάπα της. Αν μη τι άλλο, θα το διασκεδάσετε.

2. Φρόντισε να έχεις κάποια βασικά κομμάτια
Όπως ένα σπίτι χρειάζεται γερά θεμέλια, έτσι και μια σωστή γκαρνταρόμπα θέλει τα βασικά κομμάτια για να τη χτίσεις γύρω της. Σιγουρέψου ότι έχεις τα βασικά κομμάτια από παπούτσια και ρούχα για να βολευτείς, δηλαδή κομμάτια all-time classic όπως τζιν, πουκάμισα, άσπρα ή μαύρα μπλουζάκια, απλά τζάκετ ή οτιδήποτε άλλο που προτιμάς συχνά και σου λύνει τα χέρια. Μην έχεις ένα κάρο ρούχα χωρίς κανένα σύστημα.

3. Οργάνωσε τα ρούχα σου σε συνδυασμούς
Όπως είπαμε, δε βοηθάει καθόλου να αγοράζεις ρούχα χωρίς σύστημα. Για αυτό, καλό είναι να οργανώσεις κατάλληλα την ντουλάπα σου. Μη βάλεις όλα τα παντελόνια ή τα παπούτσια μαζί, αλλά αντίθετα βάλε κοντά όσα ρούχα συνδυάζονται εύκολα για να πέφτει γρήγορα το μάτι σου σε πιθανά συνολάκια. Επιπλέον, φρόντισε όλες οι αγορές σου να συνδυάζονται μεταξύ τους και να μην είναι ξέμπαρκες.

4. Αγόρασε οικονομικά αλλά όχι φτηνιάρικα κομμάτια
Η αλήθεια είναι ότι με την οικονομική κρίση είναι λογικό να αναζητάμε όσο γίνεται φθηνότερες επιλογές. Παρ’ όλα αυτά, συχνά παρασυρόμαστε από την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή και αγοράζουμε πράγματα που δε χρειαζόμαστε ή που δεν είναι καλής ποιότητας. Πιστέψτε με, καλύτερα να δώσετε κάτι παραπάνω (όσο μπορείτε, φυσικά) και να έχετε λιγότερα ρούχα καλύτερης ποιότητας, παρά ένα κάρο άσχετα ή φτηνιάρικα κομμάτια. Στόχος μας είναι πάντα η προσεγμένη, περιποιημένη εμφάνιση και η έλλειψη ποιότητας φαίνεται.

5. Εμπνεύσου από διάφορες πηγές
Δε χρειάζεται να πας μακριά! Τι τα έχουμε εδώ τόσα σχετικά άρθρα; Τα κορίτσια μας με την εμπειρία και την έμπνευσή τους έχουν γράψει ατέλειωτες φορές για τη γυναικεία μόδα, τόσο που σίγουρα θα βρείτε κάτι του γούστου σας! Βρείτε το στυλ που σας εκφράζει περισσότερο και ψάξτε οτιδήποτε σχετικό. Θα εκπλαγείτε με το πόσες ιδέες μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ, αλλά και από τυχαία άτομα γύρω σας.

Το πιο πιθανό είναι ότι αν τα εφαρμόσετε αυτά, θα δείτε θεαματικές αλλαγές. Θα αποφασίζετε γρήγορα τι θα φορέσετε, ενώ το σύνολο που θα διαλέγετε θα σας αρέσει πάντα. Άλλωστε, το χρωστάμε στον εαυτό μας να μη βγαίνουμε έξω χωρίς να μας αρέσει η εμφάνισή μας!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ