Δεν είπα εγώ "καλύτερα που πέθανε η Αλίκη" η μητέρα της το είχε εκμυστηρευτεί και είχε το λόγο της (φώτο)

Η κριτικός κινηματογράφου Ροζίτα Σώκου, προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις που έκανε για μεγάλους σταρ όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ειρήνη Παπά, η Μελίνα Μερκούρη, η Κατίνα Παξινού και ο Μάνος Χατζιδάκις

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε η κρίτικος του σινεμά Ροζίτα Σώκου σε συνέντευξη που έδωσε στην Espresso και στον Νίκο Νικολιζά. για μεγάλους σταρ που για το ευρύ κοινό βρίσκονται στο απυρόβλητο.  Για την Μελίνα Μερκούρη λέει ότι ήταν καλή ως ηθοποιός μόνο στη "Στέλλα", για τον Μιχάλη Κακογιάννη η Ροζίτα Σώκου δεν διστάζει να πει ότι τον θεωρεί κακό σκηνοθέτη. 

Από τα "πυρά" της Ροζίτας Σώκου, δεν γλύτωσε ούτε ο Μάνος Χατζηδάκις και η Ειρήνη Παπά και η Κατίνα Παξινού. Για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη η 96χρονη κριτικός του σινεμά είπε ότι το ελάττωμα  που είχε να "στήνει" όποιον είχε ραντεβού μαζί του ήταν πολύ εκνευριστικό. 

Μίλησε επίσης για το "κόμπλεξ" που είχε η Κατίνα Παξινού για την ηλικία της ενώ είπε ότι «Η "καημένη" η  Ειρήνη Παπά ήταν μια ηθοποιός η οποία προσπαθούσε να φθάσει τη Μελίνα..» .

"Για 52 χρόνια πήγαινα στις Κάννες κάθε χρόνο. Ξέρω μέχρι και τον μπακάλη στο διπλανό στενό. Την κριτική μου και τις απόψεις μου δεν με ενδιαφέρει αν τις εγκρίνουν οι άλλοι. Εγώ λέω πάντα αυτό που πιστεύω", δήλωσε η Ροζίτα Σώκου.

Για την εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, που όπως είπε την λάτρεψε στη "Φιλουμένα Μαρτουράνο" , εκεί που δεν άρεσε καθόλου στο κοινό της, έκανε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις.

"Κόψε Ράψε"

Δεν θα ξεχάσω πως έπαιζαν για ώρες ότι εγώ είπα “καλύτερα που πέθανε η Βουγιουκλάκη”. Αυτή τη φράση λοιπόν δεν την είχα πει εγώ, αλλά η μαμά της, η κυρία Εμυ, παρουσία και του Τέλη Ζώτου. Συγκεκριμένα, μας είχε πει: “Η κόρη μου θα υπέφερε τόσο πολύ όταν θα έβλεπε γερασμένο το πρόσωπό της στον καθρέφτη, που καλύτερα που πέθανε” Κι όμως, με το κόψε-ράψε, έμοιαζε ότι τα είπα εγώ.

Για την Αλίκη μπορώ να σας πω ότι το σπουδαίο ταλέντο της το είχα καταλάβει πολύ νωρίς, όταν την είδα στα πρώτα της βήματα στο Εθνικό Θέατρο να παίζει Μολιέρο. Και πραγματικά είχε μεγάλο ταλέντο. Και μία φορά στη ζωή της αποφάσισε να παίξει κάτι εξαιρετικό, που ήταν η “Φιλουμένα Μαρτουράνο”.

Το έργο αυτό το είχα δει στην Ιταλία από τον Εντουάρντο ντε Φιλίπο,  ο οποίος το έγραψε για την αδερφή του. Η Αλίκη για μένα σε αυτό το έργο ήταν η καλύτερη. Ήτα αριστούργημα. Παρόλα αυτά το έργο κατέβηκε σε μία εβδομάδα γιατί δεν την αναγνώριζε το κοινό. Έπαιρναν το πρόγραμμα την έβλεπαν στις φωτογραφίες και στο έργο έβλεπαν μια άλλη. Δεν τους άρεσε. Ήθελαν τη ναζιάρα, τη γατούλα, με το λουλούδι στο αυτί.

Ο Νίκος Νικολιζάς στην συνέντευξη που πήρε από την Ροζίτα Σώκου για την Espresso τη ρωτά  αν  θεωρεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη σταρ, όπως ο υπόλοιπος κόσμος και η κριτικός χαμογελάει και απαντά: «Για μένα δεν έχει σημασία αν ο κόσμος και τα ΜΜΕ τη θεωρούσαν και τη θεωρούν σταρ. Οι άνθρωποι ή έχουν την αύρα ή δεν την έχουν...» 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ