Κομμάτια & θρύψαλα το κρουαζιερόπλοιο: Καρέκλες στην πισίνα, σπασμένα παντού - Εικόνες Τιτανικού αλλά & η ήρεμη άφιξη (φώτο-βίντεο)

Αίσιο τέλος σε ένα θρίλερ που κράτησε 24 ώρες - Σοκάρουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν τη μεγάλη περιπέτεια

Μετά από ένα "θρίλερ για γερά νεύρα" που κράτησε 24 ώρες το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της πόλης Μόλντε. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους. Το κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοιχτά της Νορβηγίας το μεσημέρι του Σαββάτου και εξέπεμψε SOS.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ριμουλκά και ελικόπτερα για να απομακρύνουν τους επιβάτες και το πλήρωμα. Μέχρι σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα από το κρουαζιερόπλοιο 479 άνθρωποι. Η μεταφορά των 1300 επιβατών διεκόπη  μετά την επαναλειτουργία τριών μηχανών του ,  όταν το πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές λιμάνι.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες και τα βίντεο που δείχνουν την καταστροφή που υπέστη το πλοίο, καθώς έπλεε ακυβέρνητο υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή με επικίνδυνα νερά και πλήθος υφάλων στ΄ανοιχτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ (στη δυτική Νορβηγία).

Οι επιβάτες προσπαθούσαν  να συγκρατήσουν την ισορροπία τους ενώ το πλοίο κλυδωνιζόταν ανέμεσα σε πελώρια κύματα. Καρέκλες έπεσαν στην πισίνα ενώ οι ψευδοροφές έπεσαν  στα κεφάλια των επιβατών.

Ο Hans Vik, ο οποίος είναι επικεφαλής του Κοινού Κέντρου Συντονισμού Διάσωσης για την Αστυνομία της νότιας Νορβηγίας, δήλωσε στον TV2: «Ήταν σχεδόν μια καταστροφή. Το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στις μηχανές του. Αν δεν είχε συμβεί αυτό θα αντιμετωπίζαμε μια μεγάλη καταστροφή."

Ο Αμερικανός Jan Terbruegn, δήλωσε ότι δεν υπήρχε χρόνος για πανικό αφότου δόθηκε η εντολή οι επιβάτες να εγκαταλείψουν το πλοίο. Μπορούσαμε να δούμε το πλοίο που είχε πάρει κλίση να είναι έτοιμο να τσακιστεί στους βράχους. Αυτό ήταν το πιο τρομαχτικό από όλα, νομίζω, αλλά δεν ήταν το πεπρωμένο μας να συμβεί αυτό".

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με την Daily Mail, 20 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ένας εβδομηντάχρονος άντρας και μια 90χρονη γυναίκα φέρουν πιο σοβαρά τραύματα.

Noρβηγοί πολίτες υποδέχθηκαν θερμά το πλοίο στο λιμάνι, κρατώντας σημαίες της πατρίδας τους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ