Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

EuroWorking Group: Αναλυτές προβλέπουν νέο αδιέξοδο για την πρώτη κατοικία

Κατά τη διήμερη συνεδρίαση του EWG θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και την ελληνική κυβέρνηση, πριν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Απριλίου. 

Η εξεύρεση λύσης, μέχρι στιγμής, μοιάζει σαν εξαιρετικά απίθανο σενάριο καθώς οι θεσμοί διατηρούν έντονες ενστάσεις και υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του νέου νόμου τύπου «Κατσέλη», δεν θα αποδώσει καρπούς στη μείωση των κόκκινων δανείων και στον αριθμό των στρατηγικών κακοπληρωτών. 

Αυτός είναι και ο λόγος, υπενθυμίζεται, για τον οποίο έχει μπλοκαριστεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. 

Τελευταία ευκαιρία την... πρωταπριλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η ελληνική πλευρά, που θα εκπροσωπηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, όσο και οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωζώνης, θα περιοριστούν στην καταγραφή των βασικών θέσεών τους, δίχως να προχωρήσουν σε ουσιαστική διαπραγμάτευση. 

Στην περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος το όλο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς θα παραπεμφθεί στο Eurogroup της 5ης Απριλίου. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Απριλίοι, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ