Ενυδατικό σπρέι προσώπου: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε σωστά για να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα

Τα ενυδατικά σπρέι προσώπου, που είναι γνωστά ως face mists, έχουν γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Είναι προϊόντα ομορφιάς που μπορούν να σας χαρίσουν λάμψη και να φρεσκάρουν την επιδερμίδα σας.

Συνήθως περιέχουν μεταλλικό νερό που μπορεί να προέρχεται από ιαματικές πηγές. Ενδέχεται επίσης να περιέχουν επιπλέον συστατικά όπως αιθέρια έλαια ή εκχυλίσματα βοτάνων, με στόχο να περιποιηθούν και να ενυδατώσουν το πρόσωπό σας.

Παρόλα αυτά, προκειμένου να επωφεληθείτε από όλα τα παραπάνω πρέπει να κάνετε σωστή χρήση των σπρέι που επιλέγετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ψεκάζετε την επιδερμίδα σας διαρκώς, γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένατε. Αν χρησιμοποιείτε το ενυδατικό σας σπρέι υπερβολικά, δηλαδή ανά μία ώρα, μπορεί να επιβαρύνετε τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας σας και να την κάνετε πιο ξηρή και θαμπή.

Είναι σαν να κρατάτε την επιδερμίδα σας υγρή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εξάτμιση του νερού από την επιφάνειά της και την εμφάνιση ξηρότητας. Αυτό συμβαίνει διότι, το δέρμα σας δεν έχει χρόνο να παράγει τα δικά του φυσικά έλαια και να επιδιορθώσει τον φυσικό φραγμό του.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε πραγματικά να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας μετά την εφαρμογή του σπρέι, πρέπει να απλώνετε μία ενυδατική κρέμα ή ένα σέρουμ, τα οποία θα «κλειδώσουν» την υγρασία, σύμφωνα με το onmed.gr.

Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε το ενυδατικό σας σπρέι είναι τα συστατικά που περιέχει. Ορισμένες ουσίες, όπως το έλαιο τεϊόδεντρου και τα έλαια εσπεριδοειδών είναι καλό να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα ή ερεθισμούς.

Αντίθετα, προτιμήστε τα σπρέι που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και εκχυλίσματα τριαντάφυλλου, τα οποία είναι ενυδατικά και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ