Εικόνες που έχει ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός: Φίλαθλοι του ΠΑΟ καταχειροκροτούν τον Σπανούλη στην κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου (βίντεο)

Καταχειρόκροτήθηκε ο «αρχηγός» του Ολυμπιακού από τους φιλάθλους του «τριφυλλιού» όταν βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσει φόρο τιμής στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Αν και γίναμε μάρτυρες αυτού του συμβάντος σε ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός, όσο η κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε πως ο ελληνικός αθλητισμός αλλά και εμείς, ο φίλαθλος κόσμος, έχουμε ανάγκη από τέτοιες εικόνες. 

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο αθλητής για τον οποίο έχουν γραφτεί άρθρα επί αρθρών πριν, μετά, αλλά και κατά τη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, έδωσε το «παρών» στη Μητρόπολη Αθηνών για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην προέδρο του Παναθηναϊκού και συνιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ. Υπενθυμίζεται πως η σορός του «Τυφώνα», είχε από νωρίς το πρωί τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, δεχόμενη πλήθος στεφάνων από πολιτικούς, επιχειρηματικούς και αθλητικούς παράγοντες, καθώς και από φαρμακευτικούς σύνδεσμους και εταιρείες.

Αν και μετά τη μεταγραφή του στον «αιώνιο» αντίπαλο, ο νυν γκαρντ του Ολυμπιακού αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τους φιλάθλους του «τριφυλλιού» με κάθε λογής ευτράπελα εκατέρωθεν, αυτή τη φορά, έτυχε διαφορετικής αντιμετώπισης από τον κόσμο του ΠΑΟ. Οι περίπου 700 φίλοι της ομάδας σε μια στιγμή αβροφροσύνης έδειξαν να αναγνωρίζουν τη συμβολική κίνηση του αρχηγού των «ερυθρολεύκων», καθώς και τα όσα προσέφερε κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ομάδα τους, καταχειροκροτώντας τον. 

Ίσως σε πιο προηγμένες ηθικά και πολιτιστικά χώρες η ενέργεια αυτή να είναι κάτι το αυτονόητο, όμως σε μια χώρα που κυριαρχεί η γνωστή ρήση για την... «κατσίκα του γείτονα», ακόμα και αυτά τα αυτονόητα έχουν ξεχωριστή σημασία. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού δίδαξαν άμιλλα, σεβασμό και υγιή ανταγωνισμό και μακάρι η φράση «εδώ, δεν χωρούν οπαδικά» να ακούγεται συχνότερα, ακόμα και εκτός τέτοιων λυπηρών αφορμών.

Χάρης Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ