Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο που σοκάρουν από τις πλημμύρες στο Ιράν -25 νεκροί δεκάδες τραυματίες

Ο υπουργός ενέργειας του Ιράν καταγγέλει ως "ένοχο για τη βιβλική καταστροφή την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση στον πλανήτη

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 68 τραυματίστηκαν από τις συνεχιζόμενες πλημμύρες που σαρώνουν πολλές επαρχίες του Ιράν, ανακοίνωσαν  οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Φώτο: Associated Press

Φώτο: Reuters

Φώτο: Reuters

Το Ιράν πλήττουν πρωτοφανείς πλημμύρες στις 25 από τις 31 επαρχίες του, σύμφωνα με την ιρανική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων. Οι πλημμύρες αρχικά σημειώθηκαν στη δυτική και στη νοτιοδυτική χώρα, μερικές ημέρες μόνο μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν στις 19 Μαρτίου τις επαρχίες Γκολεστάν και Μαζανταράν, στο βορειοανατολικό Ιράν. Κανένας επίσημος απολογισμός των ζημιών στις επαρχίες αυτές δεν υπάρχει.


Φώτο: Reuters

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων και το υπουργείο Υγείας, αρμόδιο για τα νοσοκομεία, ανέστειλαν όλες τις άδειες του προσωπικού, καθώς το Ιράν γιορτάζει την περσική Πρωτοχρονιά, και όλα τα νοσοκομεία τέθηκαν σε μέγιστο συναγερμό.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ιρανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

 Getty Images

Reuters

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times, ακτιβιστές καταγγέλουν στο twitter, ότι οι αρχές του Σιράζ δεν ήταν πουθενά όταν η πόλη βρέθηκε στο έλεος των φονικών πλημμύρων. Ο υπουργός Ενέργειας του Ιράν, Ρέζα Αρντακανάν, δήλωσε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι  ο ένοχος για τις πλημμύρες.

"Αυτές οι πλημμύρες στο Ιράν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη", δήλωσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ