Νεαρή Βρετανίδα πάσχει από το σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης» - Κοιμάται 22 ώρες την ημέρα (φωτό)

 Τι απαντά σε όσους την αποκαλούν «τεμπέλα»;

Η Ρόντα Ροντρίγκεζ Ντίας δεν είναι μια συνηθισμένη φοιτήτρια. Η νεαρή Βρετανίδα έχοντας αναπτύξει μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τον… Μορφέα, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στο κρεβάτι, δίνοντας άλλη… έννοια στα «βαριά βλέφαρα».

Μπορεί να κοιμηθεί επί εβδομάδες και ακόμα και κατά την διάρκεια των εξετάσεων στο πανεπιστήμιο. 

Η 21χρονη από το Λέστερ είναι φοιτήτρια ψυχολογίας αλλά με δυσκολία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις των σπουδών της καθώς πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο Kleine-Levin (KLS ), ευρύτερα γνωστό ως το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης, που της προκαλεί συνεχόμενο ύπνο μέχρι και 22 ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με την The Sun τα χειρότερα επεισόδια ύπνου της νεαρής φοιτήτριας μπορεί να έχουν διάρκεια ακόμα και τριών εβδομάδων! 

Κάπως έτσι άλλωστε η Ρόντα έχασε τις γραπτές εξετάσεις στο δεύτερο έτος των σπουδών της και δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο επόμενο.

Η ίδια εξομολογείται: «Είναι αλήθεια ενοχλητικό όταν οι άνθρωποι με αποκαλούν τεμπέλα. Αγωνίζομαι να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα (της ασθένειας). Αλλά είμαι αποφασισμένη να μην το αφήσω να έχει μεγάλη επιρροή στη ζωή μου. Αυτό είναι ένα κομμάτι μου αλλά δεν είναι αυτό που είμαι. Είναι κουραστικό γιατί δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω», δήλωσε η Ντίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ