15χρονη μαθήτρια έβγαλε selfie ενώ έφτανε το τρένο κοντά της - Βρήκε τραγικό θάνατο (φώτο)

Αγνόησε τον κίνδυνο και το τρένο την έκανε κομμάτια

Μία έφηβη από τη Ρωσία σκοτώθηκε καθώς προσπαθούσε να βγάλει μία selfie την ώρα που ερχόταν κοντά της ένα φορτηγό τρένο. Η 15χρονη Καρίνα Μπαϊμουκαμπέτοβα έγινε κομμάτια όταν η μηχανή του τρένου την χτύπησε στην πόλη Ορκσ της Ρωσίας.

Ένα νεαρό  αγόρι, του οποίου το όνομα δεν γνωρίζουμε,  που ήταν μαζί της και πιστεύεται πως ήταν συγγενής της, κατάφερε να πηδήξει τελευταία στιγμή και να σωθεί. Ο οδηγός του τρένου χρησιμοποίησε τα φρένα έκτακτης ανάγκης, όταν είδε τα δύο παιδιά πάνω στις γραμμές , αλλά η μηχανή δεν σταμάτησε εγκαίρως.

Αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι το αγόρι προσπάθησε να προειδοποιήσει την Καρίνα για τον κίνδυνο, αλλά εκείνη του είπε: "Να μην φοβάσαι τίποτα στη ζωή"

«Ο οδηγός του τρένου είδε ανθρώπους επάνω στη σιδηροδρομική γραμμή και πάτησε την κόρνα του» αναφέρει ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης. «Χρησιμοποίησε τα φρένα έκτακτης ανάγκης της αμαξοστοιχίας αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως το τρένο για να αποφύγει την τραγωδία.

Το αγόρι κατάφερε να ξεφύγει. Αλλά το κορίτσι δεν ήταν τόσο τυχερό. Το τρένο την χτύπησε και έκοψε το σώμα της σε κομμάτια ». Ο θάνατός της Καρίνα  στο Orsk, μια πόλη στο νότιο άκρο των οροσειρών των Ουραλίων, προκάλεσε θρήνο στα Social Media 

Μια φίλη της Καρίνα η Αναστασία Μέσκοβα, έγραψε στο facebook: "Σε θυμόμαστε, σε αγαπάμε, λυπόμαστε". Μια οικογενειακή φίλη, η Άννα Καλαμάεβα, είπε στην 39χρονη μητέρα της Καρίνα: "Αιώνια μνήμη στον μικρό σας άγγελο".

Σύντομα αναμένεται να παρθεί απόφαση για να ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το θάνατο της Καρίνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail

Το τρομακτικό δυστύχημα οδήγησε σε μια προειδοποίηση προς τους νέους στη Ρωσία, σχετικά με την ασφάλεια των selfie.  Ο ανώτερος επιθεωρητής μεταφορών Ντένις Κνίκιν, είπε στους γονείς:

«Σας ζητώ να επιστήσετε την προσοχή σας για μια ακόμη φορά και να προειδοποιήσετε τους συγγενείς σας. Σας παρακαλώ να τους θυμίσετε πως οι σιδηρόδρομοι είναι επικίνδυνοι τόσο για την υγεία σας όσο και για τη ζωή σας», "Τα παιδιά και οι έφηβοι  αγνοούν τα  προειδοποιητικά σήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές", συμπλήρωσε.

Τους τελευταίους μήνες δύο παιδιά ηλικίας 14 ετών υπέστησαν ηλεκτροπληξία σε ξεχωριστά περιστατικά μετά από παραβίαση σε σιδηροδρομικές γραμμές.

Η Έλενα Ζαπορόφσκαγια, επικεφαλής της κοινωνικής πολιτικής του Όρσκ, δήλωσε: «Τα παιδιά πρέπει να μπορούν να πουν ‘όχι’ όταν κάτι είναι επικίνδυνο για την ζωή και την υγεία τους. Είναι δύσκολο να το μάθουν, αλλά απαραίτητο. Δεύτερον, θέλω οι γονείς να ξέρουν πού είναι τα παιδιά τους και με ποιους περνούν το χρόνο τους. Πρέπει να προστατεύσετε τις ζωές και την υγεία των παιδιών σας».

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ