Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα θυμόμαστε την Αγιά Σοφιά ως τζαμί!

Επιμένει ο Ερντογάν στη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί.

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόθεσή του να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά συνδέοντας μάλιστα το μέλλον του ιστορικού μνημείου και συμβόλου της χριστιανοσύνης, με τη μεταχείριση του τεμένους Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, που αποτελεί ιερό τόπο για το Ισλάμ.

«Για χρόνια το έθνος μας περίμενε να δει τζαμί την Αγιά Σοφιά. Ήταν λάθος που την κάναμε μουσείο. Από τη στιγμή που υπάρχει μια τέτοια απαίτηση, είναι ώρα να κάνουμε αυτό το βήμα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο A Haber. «Να μη μιλούν για το τι θα κάνουμε αυτοί που σιωπούν όταν το τέμενος Αλ-Άκσα δέχεται επίθεση» συμπλήρωσε ενώ επιβεβαίωσε τις προθέσεις του σημειώνοντας το εξής: «Η Αγιά Σοφιά δεν θα αποκαλείται πια μουσείο. Θα θυμόμαστε την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Έχω ιδέες και τις έχω μοιραστεί με φίλους μου»..

Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του στην Τραπεζούντα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε επιχειρήσει να δώσει μια διεθνή διάσταση στην κίνησή του αυτή υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή του καθεστώτος, που διέπει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, από ναό-μουσείο σε τέμενος θα είναι ένα είδος απάντησης στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των υψιπέδων του Γκολάν.

Άξιο αναφοράς είναι και το «φρένο» που επιχείρησε να του βάλει η Unesco με πηγή του οργανισμού να διαμηνύει ότι πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μία τέτοια απόφαση θα πρέπει τα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή και να εγκριθεί, προκειμένου να προχωρήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ