Όλες οι δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη σε Μαυρίδη- Χαροκόπο για το "Νομισματοκοπείο" και τον συμβιβασμό του Αλ. Τσίπρα (βίντεο)

Αιχμές για συμβιβασμό του Αλέξη Τσίπρα πολύ πριν τις εκλογές του 2015

Αποκαλύψεις για την υπόθεση που ονομάστηκε "Ριφιφί στο Νομισματοκοπείο", έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή "Τέτοιοι είναι" στο Action 24. Ο γ.γ του ΛΑΕ, μιλώντας στους Θ. Μαυρίδη και Κ. Χαροκόπο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για συμβιβασμό πολύ πριν το 2015.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης  μίλησε στη συνέντευξη του αναφορικά με την πρόταση «δανεισμού» από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, 22 δισ. ευρώ που είχε η Τράπεζα της Ελλάδας, την οποία είχε καταθέσει ο ίδιος το 2105 και παρουσιάστηκε ως «ριφιφί στο νομισματοκοπείο».

Όπως εξήγησε στο Action24 και στην εκπομπή «Τέτοιοι είναι» με τους Θ. Μαυρίδη και Κ. Χαροκόπο ο κ. Λαφαζάνης, η εν λόγω πρόταση αφορούσε τα ακυκλοφόρητα χαρτονομίσματα που είχε στην κατοχή της η ΤτΕ της Ελλάδας και σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η μόνη που υπήρχε στο τραπέζι, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα βρέθηκε στο κενό με τις τράπεζες να κλείνουν και τον Αλ. Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα για να βρει διέξοδο.

«Είχα πει στον Τσίπρα να μην υπογράψουμε. Ότι υπάρχει λύση» δήλωσε απαντώντας στις ερωτήσεις των Θ. Μαυρίδη και Κ. Χαροκόπο διευκρινίζοντας πως επρόκετο για «22 δισ. ευρώ που βρίσκονταν στο δίκτυο της ΤτΕ», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε λέγοντας ότι από αυτά «θα παίρναμε ένα δάνειο το οποίο θα αποφάσιζε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα λεφτά αυτά θα λειτουργούσαν ως δάνειο που θα παίρναμε και θα λειτουργούσαν ως γέφυρα μέχρι τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Ήταν τυποποιημένο χρήμα από την ΕΚΤ, θα παίρναμε μέρος του χωρίς να τους ρωτήσουμε με υπουργική απόφαση».

«Αυτή ήταν η πρότασή μου» εξήγησε σημειώνοντας ότι τα περί «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο μου τα χρέωσε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη του ο γγ της ΛΑΕ ο πρωθυπουργός είχε συμβιβαστεί και είχε επιλέξει το δρόμο που ακολούθησε μετά το δημοψήφισμα πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, υποστηρίζοντας ότι όλα είχαν κλείσει σχετικά με όσα ακολούθησαν το φθινόπωρο του 2013 και το φθινόπωρο του 2014 κατά τη διάρκεια δύο ταξιδιών του ως Α. Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Όστιν και το Κόμο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει τη στροφή πριν γίνουμε κυβέρνηση, στην επίσκεψή του στο Τέξας, όπου – όπως έχω μάθει – είδε και τον Μπάρακ Ομπάμα, τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ» υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει ότι τόσο στο Όστιν όσο και στο Κόμο «του έταξαν προστασία για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ ο Α. Τσίπρας «έδωσε μεγάλες υποσχέσεις» στο Κόμο αφού, όπως υπογράμμισε εκεί «είδε όλη την ευρωπαική ελίτ. Άπειρος έβλεπε με δέος όλα αυτά που έγιναν εκεί και αυτό επέδρασε καταλυτικά» καταλήγοντας πως και ως πρωθυπουργός «δεν ήταν προετοιμασμένος ούτε ψυχολογικά ούτε ιδεολογικά για όλα όσα ακολούθησαν».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ο Π. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι ο Αλ. Τσίπρας αλλά και οι στενοί του συνεργάτες θα υπέγραφαν και το «σκέτο Μακεδονία» προκειμένου να κλείσουν το θέμα, λέγοντας: «ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του, όχι μόνο ήταν έτοιμοι για τις Πρέσπες, αλλά είχαν αποφασίσει καιρό τώρα να δώσουν το όνομα σκέτο Μακεδονία, όχι Βόρεια Μακεδονία. Μακεδονία, νέτο σκέτο».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι ο ίδιος έδωσε μάχη για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό, κάτι που σημαίνει ότι η συζήτηση περί «σκέτου Μακεδονία» γινόταν την περίοδο που ο κ. Λαφαζάνης βρισκόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πριν τον Αύγουστο του 2015 και ως εκ τούτου οι εξελίξεις είχαν προαποφασιστεί.

«Δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τις εκλογές» ήταν η απάντησή του για το πότε κατά τη γνώμη του θα τις προκηρύξει ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πρωθυπουργός παρά τα όσα καταγγέλλει δημοσίως, παρακολουθεί στενά, «καθημερινά» τις δημοσκοπήσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ