Έχετε κατσαρά μαλλιά; Ιδού τα συχνότερα λάθη που κάνετε

Τα κατσαρά μαλλιά ενώ είναι πανέμορφα δεν συνεργάζονται πάντα.

Τουλάχιστον οι κοπέλες που έχουν ίσια μαλλιά ξέρουν πως θα είναι τα μαλλιά τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Για τα σπαστά και σγουρά μαλλιά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Η φροντίδα των κατσαρών μαλλιών όμως  μπορεί επίσης να κρύβει λάθη που δεν βοηθάνε την κατάσταση.

Τα στάνταρ προβλήματα που έχουν οι φυσικές μπούκλες είναι συνήθως η ξηρότητα και το φριζάρισμα. Τα συγκεκριμένα προβλήματα τα ξέρω καλά αφού κι εγώ έχω φυσικές μπούκλες. Παρακάτω θα δούμε ποια λάθη κάνουμε από το λούσιμο έως το στέγνωμα των μαλλιών μας και επηρεάζουν την εικόνα τους!

Από το λούσιμο μπορεί να ξεκινάει το κακό αφού αυτός ο τύπος μαλλιών θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Η τάση της τρίχας είναι να είναι ξηρή και έτσι δεν χρειάζεται συχνό λούσιμο. Συγκεκριμένα μέχρι δύο φορές την βδομάδα είναι το ιδανικό, σύμφωνα με το Ediva.

Ο τρόπος που λούζεις τα μαλλιά σου παίζει επίσης ρόλο. Οι φυσικές μπούκλες θέλουν απαλές κινήσεις και όχι τρίψιμο με το σαμπουάν. Χρησιμοποίησε τις άκρες των δακτύλων όταν λούζεσαι, και κάνε πάντα απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών.

Conditioner για κατσαρά μαλλιά
Επειδή τα σγουρά μαλλιά θέλουν ενυδάτωση, εγώ προτιμώ πάντα να χρησιμοποιώ, αντί για conditioner μία από τις μάσκες τριών λεπτών της αγοράς. Βέβαια υπάρχουν και ειδικά προϊόντα που συμπληρώνουν τα σαμπουάν και λειτουργούν καλά για άλλες γυναίκες.

Κι εδώ χρειάζεται ειδικό τρόπο στην εφαρμογή αφού πρέπει τα μαλλιά να είναι αρκετά βρεγμένα για να «πιάσουν» οι ενυδατικοί παράγοντες. Στην συνέχεια το conditioner ή η μάσκα μαλλιών πρέπει να απλώνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών με απαλές κινήσεις.

Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες που η ξηρότητα είναι πιο εμφανής και τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από τη ζέστη, τον ήλιο και τη θάλασσα, οι περισσότεροι κομμωτές συστήνουν να αφήνουμε λίγο conditioner πάνω και να μην το ξεπλένουμε εντελώς.

Λάθη στο styling
Μετά το λούσιμο για να κρατήσω τις μπούκλες μου στο ύψος τους για μέρες, χρησιμοποιώ ένα γνωστό αφρό της L’oreal. Όμως η εφαρμογή των προϊόντων styling θέλει τρόπο. Συγκεκριμένα είναι λάθος να μην χρησιμοποιείς τίποτα αφού πρέπει να διατηρήσεις τον όγκο και το σχήμα στα φυσικά σγουρά μαλλιά.

Ανάμεσα σε άλλα λάθη είναι τα εξής:

  • Βάζεις τα δάκτυλα σου ανάμεσα στα μαλλιά χαλώντας το σχήμα τους
  • Βάζεις προϊόντα styling σε στεγνά ή όχι πολύ βρεγμένα μαλλιά
  • Δεν βάζεις αρκετό αφρό, mousse ή τζελ

Λάθη στο στέγνωμα των μαλλιών
Το βασικό λάθος που γίνεται στο στέγνωμα είναι αρχικά το τρίψιμο με την πετσέτα. Για να απορροφηθεί το νερό και να μην στάζουν τα μαλλιά, είναι καλύτερο να τα τυλίξεις με την πετσέτα και να την αφήσεις πάνω περισσότερη ώρα. Το νερό είναι φίλος των κατσαρών μαλλιών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ