Εφιαλτική νύχτα για τη Στροφυλιά: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την πυρκαγιά που "καταπίνει" το προστατευόμενο δάσος (φώτο-βίντεο)

Το προστατευόμενο και σπάνιο οικοσύστημα  της Πελοποννήσου γίνεται στάχτη

Καταστροφική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 4 το απόγευμα στο σπάνιο και προστατευμένο δάσος του Κουνουπελίου. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα οι φλόγες να «καταπίνουν» το δάσος. Στην πυρκαγιά επιχείρησε ελικόπτερο που στάλθηκε από την Ελευσίνα ενώ περίπου στις 8 το βράδυ αναμένονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβετικής, 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, υδροφόρες και οχήματα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ παρόντες είναι ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Γεωργιόπουλος και Παναγιώτης Μπράμος και η δημοτική αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ, αναφέρει το Ηλεία news.

H καταστροφική πυρκαγιά μαίνεται ανέξελεγκτη, και κινείται προς την περιοχη Φάλαρι.  ενώ το Canadair, που στάλθηκε από την Ελευσίνα γύρισε πίσω. Το προστατευόμενο διαμάντι της Πελοποννήσου γίνεται στάχτη, αναφέρει το Ηλεία Live

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή.»

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τονίζει «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.»

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ