Υπέροχες ιδέες για boho εμφανίσεις - Να πως μπορείς να συνδυάσεις τα ρούχα σου - Φώτο

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και διαχρονικά στυλ ντυσίματος που έχει υιοθετηθεί από πολλές διάσημες γυναίκες, όπως η Kate Moss και η Nicole Richie, είναι το boho style look.

Πρόκειται για ένα vintage στυλ ένδυσης που έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία και δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Βασίζεται στην ιδεολογία και τον τρόπο έκφρασης που πρεσβεύει.

Ελεύθερο πνεύμα, άνεση, χαλαρή διάθεση και ξεγνοιασιά, σε συνδυασμό με θηλυκότητα, ρομαντισμό, δυναμισμό και προσωπικότητα οδηγούν σε αυτό που λέμε μπόχο στυλ. Τα επιμελώς ατημέλητα σύνολα της μποέμ εποχής, γεννήθηκαν από την κουλτούρα των τσιγγάνων της Βοημίας, μιας περιοχής που σήμερα ανήκει στην Τσεχία.

Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν ανέμελα ως νομάδες και ντυνόντουσαν χωρίς να συνδυάζουν ιδιαίτερα τα ρούχα μεταξύ τους, λόγω του τρόπου ζωής τους με τις συχνές μετακινήσεις, κουβαλώντας όλα τους τα υπάρχοντα, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Αργότερα όμως οι Γάλλοι δανείστηκαν τον όρο Μποέμ για να χαρακτηρίσουν τους καλλιτέχνες, λογοτέχνες και ποιητές της εποχής της Γαλλικής Επανάστασης για την επίσης νομαδική ανέμελη ζωή τους. Τα ρούχα που φορούσαν ήταν παλαιομοδίτικα και δεν ταίριαζαν μεταξύ τους. Αυτό όμως δημιούργησε το δικό τους μοναδικό στυλ ντυσίματος, το λεγόμενο Bohemian ή Boho style.

Αν και το μπόχο ντύσιμο συνδέεται πολύ με το χίπικο στυλ της δεκαετίας του ’60 και του ’70, στην ουσία η boho chic μόδα δανείζεται στοιχεία από την Χίπις ενδυμασία και τα συνδυάζει με πολλές ακόμη υποκουλτούρες ένδυσης διαφόρων εποχών, όπως είναι το έθνικ στυλ και το vintage.

Τι είναι το μπόχο στυλ ντυσίματος;

Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα ιδανικά ρούχα για το τέλειο boho ντύσιμο, η απάντηση βρίσκεται σε αυτά που αποπνέουν αέρα απελευθέρωσης και ξεγνοιασιάς. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να επιλέξουμε όλα τα άνετα ρούχα και αξεσουάρ που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στυλ ντυσίματος.

Συγκεκριμένα ένα boho chic σύνολο μπορεί να συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το χίπικο, το έθνικ, το ροκ και το vintage στυλ, μαζί με το girly, θηλυκό ή ρομαντικό.

Αν και πολλοί το θεωρούν καλοκαιρινό ντύσιμο, το μπόχο στυλ φοριέται όλες τις εποχές, ακόμα και το Χειμώνα.

Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι οι γήινες αποχρώσεις και φυσικά το λευκό. Υπάρχουν βέβαια και πολλά boho ρούχα με έντονους χρωματισμούς, όπως το μωβ, το κόκκινο και το μπορντό, αλλά και με παστέλ αποχρώσεις.

Όσον αφορά τα ανάλαφρα υφάσματα που έχουν συνήθως τα μπόχο ρούχα, αυτά είναι: βαμβάκι, λινό, σιφόν, μετάξι και δαντέλα. Φοριούνται όμως εξίσου και τα τζιν, βελούδο, μοχέρ, δερμάτινα ή σουέτ κομμάτια.

Χαρακτηριστικά διακοσμητικά στοιχεία των μποέμ ρούχων είναι τα κρόσσια, τα φτερά, η γούνα και τα πολύχρωμα prints (λαχούρια, φλοράλ, αλλά και γεωμετρικά σχήματα).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ