Vintage Story: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ως ιπτάμενος & τζέντλεμαν το 1982 ράγιζε καρδιές & ειδικά της Ντέμπρα Γουίνγκερ (φώτο-βίντεο)

Ρομαντικό στόρυ, ωραία μουσική, όμορφος και σέξι πρωταγωνιστής συνετέλεσαν στο να αγαπηθεί η ταινία και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, βεβαίως -βεβαίως από εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που από τότε άρχισαν να βλέπουν τον "σκληρό γόη" που τος ράγισε την καρδιά στον ύπνο τους

Άλλοτε ως ζιγκολό, άλλοτε ως πλούσιος επιχειρηματίας που ερωτεύεται μία γυναίκα που εκδίδεται και την κάνει "pretty woman", άλλοτε ως Μπίλι Φλιν που προσπαθεί να σώσει δύο χορεύτριες από τη θανατική ποινή, ο Ρίτσαρντ Γκιρ έχει κερδίσει τον τίτλο ενός από τους πιο σέξι και γοητευτικούς ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία που τον έκανε "είδωλο" για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο ήταν το 1980 η ταινία "Επάγγελμα: Ζιγκολό". Όμως ως  "Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν", το 1982 ράγισε πολλές γυναικείες καρδιές. Ανάμεσα τους αυτή της συμπρωταγωνίστριας του στην ταινία Ντέμπρα Γουίνγκερ.

 Η ταινία αφηγείται τις προσπάθειες του Ζακ Μάγιο να ξεπεράσει την τραυματική παιδική του ηλικία και να προσαρμοστεί στην αυστηρή πειθαρχία της στρατιωτικής ακαδημίας. Παράλληλα, ο Ζακ κάνει δεσμό με μία ντόπια κοπέλα, την Πόλα, μία απ' τις κοπέλες που εργάζονται στο τοπικό εργοστάσιο και ονειρεύονται να παντρευτούν έναν απ' τους αξιωματικούς της σχολής… 

Εκείνος (Ρίτσαρντ Γκιρ - Ζακ) ένας εγωιστής φαινομενικά σκληρός νέος που κρύβει καλά την ψυχή του, δεν επιτρέπει εύκολα στους άλλους να τον πλησιάσουν λόγω καταστάσεων που βίωσε στην παιδική και εφηβική του ηλικία και από φόβο μήπως πληγωθεί ή πληγώσει άλλους και αναγκαστεί να περάσει τη ζωή του μέσα σε συνθήκες που δεν έχει επιλέξει, διατηρεί αποστάσεις από συναισθηματικούς δεσμούς. 

Εκείνη (Debra Winger) μια φτωχή μεν τίμια δε γυναίκα, εργάζεται σκληρά σε εργοστάσιο μαζί με τη μητέρα της, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ταξιδέψει πέρα από τα περιορισμένα όρια της πόλης στην οποία ζει, επιλέγοντας μια διαφορετική μοίρα από αυτή της οικογένειάς της

Κάπως έτσι ξεκινάει μια ρομαντική ιστορία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους φαινομενικά εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, που παλεύουν ο καθένας με τους δικούς του "δαίμονες". Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη έλξη από την πρώτη στιγμή.

 Η σχέση τους βέβαια περνάει από «σαράντα κύματα» , έως ότου ανακαλύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και πόσα πράγματα τους ενώνουν. Διάφορα γεγονότα τους απομακρύνουν, ξανασυνδέονται, η Πόλα υποφέρει από τον Ζακ, που της ραγίζει την καρδιά με τη σκληρή στάση του, αλλά στο τέλος έρχεται (όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες ταινίες) το "happy end".

Στην τελευταία σκηνή ο Ζακ  με την κατάλευκη στολή του εισβάλλει στο εργοστάσιο και σηκώνει την αγαπημένη του Πόλα στην αγκαλιά του. 

Ρομαντικό στόρυ, ωραία μουσική, όμορφος και σέξι πρωταγωνιστής συνετέλεσαν στο να αγαπηθεί η ταινία και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, βεβαίως -βεβαίως από εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που από τότε άρχισαν να βλέπουν τον "σκληρό γόη" που τος ράγισε την καρδιά στον ύπνο τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ