"Νύχτα τρόμου" στα Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικό & του πήραν το όπλο - Άλλοι δύο τραυματίες

Κατά τη διάρκεια έρευνας για ναρκωτικά σε κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη από αντεξουσιαστές

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε στα Εξάρχεια ένας λιμενικός ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Κλιμάκιο επτά λιμενικών, συνοδεία εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε υπό κατάληψη κτήριο στην περιοχή των Εξαρχείων, δέχθηκε επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν οι δύο από τους επτά λιμενικούς, ο ένας να δεχθεί τρεις μαχαιριές στον μηρό,  ο δεύτερος να δεχθεί γροθιές στο πρόσωπο και να τους αποσπάσουν τα ιδιωτικά όπλα που έφεραν μαζί τους κατά την επιχείρηση για έρευνα ναρκωτικών.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Όλα άρχισαν όταν οι Λιμενικοί συνέλαβαν νωρίς το απόγευμα στον Πειραιά έναν άνδρα που είχε πάνω του ναρκωτικά.

Στην ανάκριση τον ρωτούσαν επίμονα από πού αγόρασε τις ουσίες, με τον άνδρα να τους «αποκαλύπτει» τελικά ότι η αγορά έγινε από τα Εξάρχεια, υποδεικνύοντάς τους  το κτήριο στην οδό Θεμιστοκλέους, καθώς «εκεί γίνεται το μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών».

Οι Λιμενικοί στη συνέχεια,  πήγαν στα Εξάρχεια με έναν Εισαγγελέα και εντόπισαν το κτήριο, το οποίο ήταν υπό κατάληψη από τους αντιεξουσιαστές και εισέβαλαν σε αυτό.

Το κλιμάκιο των επτά λιμενικών και ο εισαγγελέας, πραγματοποίησαν έρευνα στο κτήριο για ναρκωτικά . Κατά την έρευνα, βρήκαν ποσότητες ναρκωτικών και προχώρησαν στη σύλληψη δύο γυναικών, μίας Ελληνοαυστραλέζας και μίας Μαροκινής. 

Κατά την έξοδο των Λιμενικών και του Εισαγγελέα από το οίκημα, εμφανίστηκαν δύο βαν, μέσα από τα οποία βγήκαν 30-40 άτομα που φορούσαν κουκούλες.  Κατά τη συμπλοκή, οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να αποσπάσουν την Ελληνοαυστραλέζα, ενώ οι λιμενικοί διατήρησαν στην κατοχή τους τη Μαροκινή.

Οι αντιεξουσιαστές ακινητοποίησαν τους δύο Λιμενικούς και με μαχαίρι τραυμάτισαν τον έναν στο μηρό αποσπώντας του το τσαντάκι με προσωπικά του έγγραφα και το υπηρεσιακό του όπλο. Επίθεση δέχθηκε και ο δεύτερος Λιμενικός απο τον οποίο απέσπασαν επίσης το τσαντάκι του, στο οποίο επίσης είχε το όπλο του. Ο δεύτερος λιμενικός χτυπήθηκε με γροθιές στο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση δέχτηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος φυγαδεύτηκε.

Ο λιμενικός που δέχθηκε τις μαχαιριές στο πόδι μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Αμέσως μετά, η ομάδα των αντιεξουσιαστών διέφυγε στα γύρω στενά. Η αστυνομία και το λιμενικό διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους. Έρευνα διεξάγεται επίσης για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε αυτή η επιχείρηση του Λιμενικού, αλλά και για το λόγο που δεν ζήτησαν την συνδρομή της αστυνομίας στην έρευνα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ