Η Μαρέβα Μητσοτάκη με τους γιατρούς και τα παιδιά της Axion Hellas - Στηρίζουν τα ακριτικά νησιά (φώτο)

Παρούσα ανάμεσα σε πολλούς επώνυμους στον 7o "διάπλου" της Axion Hellas

Ξεκίνησε για έβδομη φορά ο διάπλους της «Axion-Hellas» προς ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Οι 170 εθελοντές με έντεκα σκάφη, της φιλανθρωπικής οργάνωσης, μέχρι την επόμενη Κυριακή, θα επισκεφτούν πέντε νησιά των Δωδεκανήσων για να προσφέρουν ιατρική, εκπαιδευτική κι άλλη βοήθεια στους ακρίτες και κυρίως στα παιδιά που ζουν εκεί. Πρώτο σταθμός η Αστυπάλαια, και τελικός προορισμός το Καστελλόριζο

Ανάμεσά τους θα είναι 48 γιατροί και οδοντίατροι, 28 διαφορετικών ειδικοτήτων.

«Είναι για μας κάτι σαν καθήκον. Νιώθουμε και πολλή συγκίνηση, διότι είναι ένα έργο που ακουμπά πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια», δήλωσε ο πρίγκιπας Νικόλαος.

Εκτός από τον ιατρικό κι εκπαιδευτικό εξοπλισμό, θα συμβάλουν στην προώθηση έργων υποδομής και θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. 

Οι εθελοντές έχουν την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση από φορείς και ιδρύματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Έχουμε 7 διαφορετικούς φορείς και ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με το οποίο συνεργαζόμαστε χρόνια», επεσήμανε ο πρίγκιπας Νικόλαος.

Ανάμεσα στους επώνυμους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Axion Hellas, η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Μητσοτάκη, που είναι γνωστή για την κοινωνική της ευαισθήσια.

Παρούσα στην δράση της Axion Hellas ήταν και η αγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ