Σπουδαία ανακάλυψη! Μούμιες 2000 ετών με παιδιά , ποντίκια, γεράκια & γάτες "ξαναζωντάνεψαν" σε τάφο της Αιγύπτου (φώτο)

Ο τάφος πιστεύεται ότι έχει δημιουργηθεί για ανώτερο αξιωματούχο που ονομάζεται Tutu, τη σύζυγό του

Δεκάδες μουμιοποιημένα ποντίκια βρίσκονται ανάμεσα στα περίπου 50 ζώα που βρέθηκαν σε έναν αρχαίο τάφο που αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στην Αίγυπτο.   Ο καλά διατηρημένος και περίτεχνα ζωγραφισμένος τάφος, κοντά στην αιγυπτιακή πόλη Sohag, μια ερημική περιοχή κοντά στο Νείλο, περίπου 390 χλμ. Νότια του Καΐρου, χρονολογείται στην πρώιμη Πτολεμαϊκή εποχή, πριν από πάνω από 2.000 χρόνια. 

Ο τάφος πιστεύεται ότι έχει δημιουργηθεί για ανώτερο αξιωματούχο που ονομάζεται Tutu, τη σύζυγό του και είναι ένας από τους επτά που ανακαλύφθηκε στην περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι λαθρέμποροι έκαναν εκεί παράνομες ανασκαφές για αντικείμενα. 

[Mohamed Abd el-Ghany/Reuters]

Οι ζωγραφισμένοι τοίχοι του απεικονίζουν τελετουργικά κηδείας και τις εικόνες του ιδιοκτήτη που εργάζεται στα χωράφια, καθώς η γενεαλογία της οικογένειάς του είναι γραμμένη σε ιερογλυφικά.   «Είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις που έγιναν ποτέ στην περιοχή», δήλωσε ο Mostafa Waziri, ο γενικός γραμματέας του ανώτατου συμβουλίου αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Είπε ότι ήταν ένας «όμορφος, πολύχρωμος τάφος» 

 [Mohamed Abd el-Ghany/Reuters]

"Ο τάφος αποτελείται από ένα κεντρικό λόμπι και ένα ταφικό δωμάτιο με δύο πέτρινα φέρετρα. Το λόμπι χωρίζεται σε δύο", δήλωσε.

«Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν τον ιδιοκτήτη Tutu, να προσφέρει και να δέχεται δώρα ενώπιον θεών» , δήλωσε ο Waziri και πρόσθεσε πως υπάρχουν επίσης ιερογλυφικά με αποσπάσματα βιβλίου για τη μετά θάνατον ζωή. 

[Mohamed Abd el-Ghany/Reuters] 

 

Δύο μούμιες, μια γυναίκα ηλικίας 35-50 ετών και ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών, εκτίθενται έξω από τον  θάλαμο ταφής μαζί με πάνω από 50 ποντίκια, γάτες και γεράκια.   Η κυβέρνηση περιέγραψε την Sohag ως μία από τις πιο ιστορικά πλούσιες πόλεις στην Αίγυπτο και την περασμένη χρονιά άνοιξε ένα μουσείο στο σημείο.   Οι έρευνες στο σημείο αποκαλύπτουν διαρκώς νέο αρχαιολογικό πλούτο και μοναδικά ευρήματα. 

Η εποχή της δυναστείας των Πτομελαίων χρονολογείται περίπου τρεις αιώνες πριν τη ρωμαϊκή κατάκτηση, αναφέρει το .aljazeera

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ