Φύγαμε για τα Κύθηρα και μια επίσκεψη στον καταρράκτη της «Νεράιδας» - Ένα μαγευτικό τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους! (εικόνες & βίντεο)

Ανακαλύπτουμε τον εκπάγλου καλλονής καταρράκτη της «Νεράιδας».

Στο γραφικό χωριό Μυλοπόταμος θα βρείτε μία πινακίδα «Νεράιδα, Καταρράκτης» που οδηγεί σε έναν ειδυλλιακό τόπο με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Ένας χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια, μέσα σε μια ρεματιά φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια. 

Ο καταρράκτης της «Νεράιδας» ή «Φόνισσας» βρίσκεται ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια και τα νερά του πέφτουν λαμπερά, από ύψος 20 μέτρων σχηματίζοντας μια μικρή καταπράσινη λιμνούλα ιδανική για κολύμπι, βέβαια μόνο για γενναίους χειμερινούς κολυμβητές γιατί τα νερά είναι πάρα πολύ κρύα! 

Συνεχίζοντας τον περίπατο γύρο από τον καταρράκτη θα βρείτε τους εγκαταλειμμένους νερόμυλους και τις υπόλοιπες μικρές λίμνες που σχηματίζονται από τη διάβρωση του εδάφους. Να είστε σίγουροι ότι η τοποθεσία θα σας γοητεύσει και θα σας κάνει να σκεφθείτε παραμυθένιες τοποθεσίες και θρυλικές ιστορίες.

Πηγή: mylopotamo.gr, kythera.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ