Μητσοτάκης: Γεύμα εργασίας με Ευρωπαίους πρέσβεις - ‘’Θα κάνω την Ελλάδα ένα πραγματικό success story΄΄

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε εφ’ όλης της ύλης σε γεύμα εργασίας που είχε με πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εφ' όλης της ύλης -ενόψει και των επικείμενων εκλογών- τους εκπροσώπους των εταίρων στην ΕΕ για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν και αφορούσαν την οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, την εξωτερική πολιτική και, φυσικά, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενώ κατέστησε σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό «success story». Όπως είπε, ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή των πρέσβεων στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν.

Όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόησή τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ