Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Τουρκία: Μην πάτε - Κίνδυνος απαγωγής, φυλάκισης & τρομοκρατικών επιθέσεων (φώτο)

οι ΗΠΑ κατέταξαν την Τουρκία  στο νούμερο 3 της κλίμακας επικινδυνότητας σχετικά με την πιθανότητα οι  Αμερικανοί πολίτες να πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης ή απαγωγής

Με νέα ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε την Τρίτη κλιμακώνουν οι ΗΠΑ την πίεση στην Τουρκία.  Η οδηγία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να  το ξανασκεφτούν πριν αποφασίσουν να επισκεφτούν την Τουρκία, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και των «αυθαίρετων κρατήσεων» ξένων πολιτών στις τουρκικές φυλακές.

Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ κατέταξαν την Τουρκία  στο νούμερο 3 της κλίμακας επικινδυνότητας σχετικά με την πιθανότητα οι  Αμερικανοί πολίτες να πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης ή απαγωγής .

Στην τελευταία και πιο πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία του υπ. Εξωτερικών, στις 9 Απριλίου,  καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες να «αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων» ενώ προειδοποιούν ότι «ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο (4)– στα σύνορα με το Ιράκ και Συρία».

Εκτός όμως από τους κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγής, το αμερικανικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές  «έχουν κρατήσει πολίτες των ΗΠΑ για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά υποκινούμενοι». 

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους πολίτες ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν με ελάχιστη ή χωρίς προειδοποίηση, με στόχο τις τουριστικές τοποθεσίες, τους κόμβους μεταφοράς, τις αγορές/εμπορικά κέντρα, τις εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα ξενοδοχεία, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, τους χώρους λατρείας, τα πάρκα, τις μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους κοινόχρηστους χώρους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπήκοοι των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και συλλήψεις λόγω συμμετεχών «σε εκδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και για επικρίσεις της κυβέρνησης μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ