Δανία: Βασιλική υποδοχή για δύο πανέμορφα Panda - Η βασίλισσα Μαργαρίτα & η πριγκίπισσα Μαίρη εγκαινίασαν το νέο τους σπίτι (φώτο)

 Ο Xing Er και ο Mao Sun έγιναν κάτοικοι Δανίας...

Ονομάζονται Xing Er και Mao Sun. Είναι δύο πανέμορφα αρσενικά Panda, που ταξίδεψαν από την Κίνα στη Δανία για να εγκατασταθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου, στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης. Αφού πέρασαν λίγες μέρες που τους επέτρεψαν να εγκλιματιστούν στο νέο τους περιβάλλον, τα δύο Panda, έλαβαν μία βασιλική επίσκεψη.

Η βασίλισσα της Δανίας , Μαργαρίτα Β' , επισκέφτηκε τον ζωολογικό κήπο, μαζί με την νύφη της, πριγκίπισσα Μαίρη, για να εγκαινιάσουν τον χώρο που προορίζεται για τους δύο νέους φιλοξενούμενους.

Τα δύο μικρά Panda, φαίνεται πως δεν θα "κακοπεράσουν" στο νέο τους σπίτι. Ο χώρος που τους ανήκει εκτείνεται σε 1300 τ.μ. έχει πολλά δέντρα για να μπορούν να σκαρφαλώνουν και καλύβες από μπαμπού που σχεδιάστηκαν από τον Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels.

Διαβάστε επίσης: Πριγκιπόπουλα και βασιλοπούλες: Όλη η βασιλική οικογένεια της Δανίας υποδέχθηκε δύο κινέζικα Panda στο ζωολογικό κήπο (φώτο)

Στην τελετή εγκαινίων η βασίλισσα Μαργαρίτα Β' μίλησε για τον σύζυγο της , βασιλιά Ερρίκο Β' της Δανίας, ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2018. Η βασίλισσα τόνισε την αγάπη του συζύγου της για τον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης και είπε ότι μετά το θάνατο του, ο γιος της Φέντερικ και η σύζυγος του Μαίρη θα αναλάβουν τη φροντίδα του ζωολογικού κήπου. 

Η άφιξη των δύο χαριτωμένων Panda στην Δανία είχε κανονιστεί το 2014 όταν ο βασιλιάς Ερρίκος Β΄' και η σύζυγος του Μαργαρίτα είχαν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Τότε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους στείλει δύο Panda στη Δανία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Paris Match.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ