Θρήνος στα Ιωάννινα: Στα βουνά που αγάπησε ... άφησε την τελευταία του πνοή - Την ημέρα των γενεθλίων του

Τραγικός επίλογος στην αναζήτηση του 39χρονου αστυνομικού που έπεσε σε χαράδρα - Βαρύ πένθος στην πόλη 

Τραγικός είναι ο επίλογος στην επιχείρηση αναζήτησης του 39χρονου αστυνομικού που έπεσε σε χαράδρα στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Στομίου, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο 39χρονος εντοπίστηκε νεκρός κατά την διάρκεια των ερευνών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και εθελοντές.

Η σορός του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε σε βάθος εφτακοσίων μέτρων περίπου και σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πτώσης που είχαν υποδείξει οι φίλοι του. Η επιχείρηση για την ανάσυρση έγινε με πολύ μεγάλη δυσκολία τόσο λόγω της γεωμορφολογίας όσο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ο 39χρονος αστυνομικός, λάτρεις των βουνών και της πεζοπορίας, άφησε την τελευταία του πνοή, την ημέρα των γενεθλίων του, στα μέρη που αγάπησε, αναφέρει το Epirus Post.

Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι μία πεζοπορία ρουτίνας, όπως ξεκίνησε για τον ίδιο και τους φίλους του, θα είχε αυτή την τραγική κατάληξη.

Απαρηγόρητη η οικογένεια του

Θρήνος για τον άδικο χαμό του 39χρονου αστυνομικού. Του ανθρώπου που αγάπησε τα βουνά κι άφησε σ’ αυτά την τελευταία του πνοή.

Απαρηγόρητη η οικογένειά του που από το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στη Μονή Στομίου. Αφήνει πίσω του τέσσερα μικρά παιδιά. Οι φίλοι του και όσοι τον γνώριζαν ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.

Βαρύ πένθος και στην αστυνομική οικογένεια της Ηπείρου. Ο 39χρονος Ηλίας με καταγωγή από την Κόνιτσα υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πρέβεζας. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού αντικατέστησε την φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook με το πένθος.

Δεκάδες τα συλλυπητήρια μηνύματα που έχουν αναρτηθεί. «Τα λόγια φτωχά!!! Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί!! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλους τους συναδέλφους του!!»

Λάτρης του αθλητισμού, της πεζοπορίας και της ορειβασίας. Με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του και με πολλές συμμετοχές σε δρομικούς αγώνες.

Την αγάπη αυτή ήθελε να μεταφέρει και στα παιδιά του.

Παράλληλα ήταν από τους ανθρώπους που είχαν αναπτύξει σημαντική εθελοντική δράση. Μετείχε σε αρκετές αποστολές της Λέσχης Καταδρομών Πρέβεζας. Μέλη της Λέσχης έσπευσαν στα βουνά της Κόνιτσας από το απόγευμα του Σαββάτου για τον φίλο κι αδελφό.

Ο Ηλίας κάνοντας πεζοπορία με τρεις ακόμη φίλους του γλίστρησε σε ένα καλυμμένο από χιόνι σημείο. Έπεσε στο γκρεμό.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του διήρκησε περίπου 24 ώρες και χωρίς να καταστεί εφικτή η συνδρομή του ελικοπτέρου.

Στις χαράδρες της Κόνιτσας γράφηκε ο τραγικός επίλογος.

«Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό…».. Με αυτά τα λόγια περιέγραφε παλιότερα τις στιγμές της πεζοπορίας και της ορειβασίας σε άγνωστα και γνωστά μέρη των Ιωαννίνων σύμφωνα με το Epirus Post

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ