"Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή": Χαλάζι & αστραπόβροντα σε όλη την Αθήνα - Στην "καρδιά" του Απρίλη (φώτο- βίντεο)

Το "έστρωσε" στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας

Μπορεί να βρισκόμαστε στην "καρδιά" του Απρίλη αλλά ο χειμώνας δε λέει να φύγει. Έντονη χαλαζόπτωση σημειώνεται εδώ και λίγη ώρα σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Στο "έλεος" των έντονων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν και τα νότια προάστεια.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Παγκράτι όπως βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί. Έντονη χαλαζόπτωση και καταιγίδα σημειώθηκε και στη λεωφόρο Συγγρού.Παρόμοια εικόνα και στην Καλλιρόης που το οδόστρωμα έμοιαζε χιονισμένο.

 

Στο Κολωνάκι στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ έπεσε χαλάζι με τους περαστικούς να αναζητούν καταφύγιο στα κοντινά καταστήματα. Περίπου ίδιο ήταν το σκηνικό σε όλη την Αθήνα, από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός έως το Σύνταγμα. Και στα προάστια όπως ο Κολωνός .

Ανάλογη εικόνα επεκράτησε και στα νότια προάστια.Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης το χαλάζι ήταν και πυκνό και έντονο. 

Οι εικόνες της "βαρυχειμωνιάς" δεν ταιριάζουν στο μήνα Απρίλη. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς ανέβασε στο twitter εικόνα από το ραντάρ με τις χαλαζοπτώσεις και τις καταιγίδες

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ιδιαίτερα έντονη αστάθεια θα επικρατήσει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Παράλληλα, πολύ ενισχυμένοι ριπαίοι άνεμοι αναμένονται κατά τόπους σε περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής, η πόλη της Αθήνας και η Κρήτη.

Την Τρίτη (16/04) τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στην ανατολική και νότια χώρα, αλλά τις «θερμές» ώρες της ημέρας θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, ενώ την Τετάρτη (17/04) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και νοτιανατολικά διαμερίσματα της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ