Project Connect: «Υιοθεσία Πλοίου» στην Ύδρα - Οι μαθητές έρχονται κοντά στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα

Την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, η Αδελφότης Υδραίων Αθηνών (www.aya.com.gr) φιλοξένησε την PROJECT CONNECT (www.project-connect.gr), όπου η Ειρήνη Νοτιά και Φανή Τσέλιου παρουσίασαν το ναυτιλιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» (Adopt a Ship) σε θεσμικούς παράγοντες της Ύδρας.

Παράλληλα και επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στο πανέμορφο νησί, ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και παρακολούθησαν την εθνική παρέλαση. 

Η ενημερωτική συνάντηση έλαβε χώρα στην ιστορική οικία του προέδρου της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών, κύριου Γιάννη Σαχίνη, ο οποίος αρχικά παρουσίασε τους καλεσμένους, έκανε μνεία των σκοπών της Αδελφότητος και βέβαια αναφέρθηκε στην σημασία που θα έχει η υλοποίηση του προγράμματος «Υιοθεσία Πλοίου», ιδίως στην Ύδρα με τις βαθιές ναυτιλιακές ρίζες της.

Στην συνέχεια, η κυρία Ειρήνη Νοτιά εξήγησε, ότι το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά του δημοτικού και ότι η PROJECT CONNECT το αγκάλιασε αμέσως, γιατί φέρνει τα παιδιά κοντά στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα και αυτό ακριβώς είναι στο οποίο στοχεύει, «να προσφέρει ευκαιρίες και ελπίδα στους νέους που το ζητάνε». Στην Ύδρα ειδικότερα, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την συνεργασία της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, κυρίας Ματίνας Ρούσση.

Το πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ήδη υλοποιείται σε 7 σχολεία χάριν σε αξιόλογα στελέχη του ναυτιλιακού κύκλου. Οι ναυτιλιακές εταιρείες Ariston Navigation, Phoenix Shipping & Trading, Medferry,  Apollonia, Starbulk, Lotus Shipping and Eurobulk  διέθεσαν τα πλοία τους, ώστε οι μαθητές να επικοινωνήσουν με τους καπετάνιους και να γνωρίσουν την ναυτιλία.

Ο κύριος Γιώργος Γουρδομιχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Phoenix Shipping & Trading S.A., που έχει διαθέσει δύο πλοία στο πρόγραμμα, ένα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και ένα στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών, μίλησε τόσο για την διαστρεβλωμένη εικόνα που έχει ένα μέρος της κοινωνίας για την ναυτιλιακή βιομηχανία, όσο και για την σημασία της ναυτιλίας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Τόνισε, περαιτέρω, ότι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και, μεταξύ άλλων, των οικογενειών τους σχετικά με την σπουδαιότητα και την σημασία της ελληνικής ναυτιλίας θα οδηγούσε όχι μόνο στην καλύτερη κατανόηση του εύρους της σημασίας της αλλά θα έθετε και τις βάσεις και θα έσπερνε τους σπόρους για μια νέα γενιά επαγγελματιών του κλάδου είτε στη θάλασσα είτε στην ξηρά. Είναι μόνο προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, της βιομηχανίας και της κοινωνίας, να προσελκυθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή την προσπάθεια.

Εκτός από τον κύριο Γουρδομιχάλη, μας τίμησε με την παρουσία του και ο Καπετάνιος Μανώλης Λυκοβαρδής, Operation Manager της Eurobulk, που επίσης έχει διαθέσει ένα πλοίο στο πρόγραμμα. 

Επίσης, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ύδρας, κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, Αντιπλοίαρχος ΛΣ, Ε. Δανόπουλος, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, κα Μ. Ρούσση, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, κ. Ελ. Κεχαγιόγλου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, κα Κ. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας, κ. Κ. Αναστόπουλος και ο CEO RxP International, Robert Palm.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ