Παναγία των Παρισίων: Στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο από το εσωτερικό του ναού - Στάχτες και αποκαΐδια παντού

Καταστράφηκν πολλά έργα τέχνης... 

Τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η πύρινη κόλαση στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων δείχνει το βίντεο μέσα από το ναό που αναρτήθηκε στο Facebook.

Στον πληγωμένο από τη φωτιά ναό οι Αρχές γνωρίζουν ήδη κάποιους από τους θησαυρούς που χάθηκαν αλλά και τα μοναδικά έργα τέχνης που σώθηκαν από τις φλόγες.

«Έχει πολλή δουλειά να γίνει. Πρέπει κατ' αρχήν να εντοπιστούν και να αναγνωριστούν τα προβλήματα, στη συνέχεια να αποφασιστεί ο καλύτερος τρόπος να επαναφέρουν το κτίριο στην παλιά του αίγλη, γεγονός που δεν αμφιβάλω καθόλου ότι θα συμβεί» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Επίτιμος πρόεδρος ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών) Γκουστάβο Αραόζ.

Εκτός από τις ζημιές που έγιναν στον σκελετό του κτιρίου, εν αναμονή και της ολοκλήρωσης του ελέγχου στο εσωτερικό του, το βέλος του καθεδρικού, ύψους 93 μέτρων, που είχε προστεθεί από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ-Λε-Ντίκ το 1859-60, κατέρρευσε τη Δευτέρα, λίγα λεπτά πριν τις 21.00.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί ο θόλος, μέρος του οποίου κατέρρευσε, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γκαμπριέλ Πλις. Όμως ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ εκτιμά ότι ο θόλος «θα αντέξει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ