Νεκρή δημοσιογράφος από σφαίρες στην Β. Ιρλανδία – Μακελειό με καμμένα αυτοκίνητα από βόμβες

Αστυνομία: Πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια»
 

Δημοσιογράφος ήταν η 29χρονη η οποία έπεσε νεκρή από σφαίρες την περασμένη νύχτα στο Λόντοντερι, στη Βόρεια Ιρλανδία, και της οποίας ο θάνατος αντιμετωπίζεται από τη βορειοϊρλανδική αστυνομία «ως τρομοκρατική ενέργεια».

«Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έπειτα από ανταλλαγές πυρών τη νύχτα στο Κρέγκαν, μια 29χρονη γυναίκα σκοτώθηκε», ανέφερε μέσω Twitter ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI), ο Μαρκ Χάμιλτον. Αντιμετωπίζουμε αυτό το γεγονός ως τρομοκρατική ενέργεια» και «διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία», πρόσθεσε.

Για τον θάνατο της 29χρονης Λάιρα ΜακΚί κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν του την νύχτα της Πέμπτης. Αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες ερρίφθησαν, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Το πρακτορείο μετέδωσε εξάλλου φωτογραφίες που εικονίζουν καμένα αυτοκίνητα και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ. 

Τα βίαια επεισόδια στο Ντέρι σημειώθηκαν ενώ πλησιάζει το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για τους Καθολικούς, κατά το οποίο οι δημοκρατικοί εορτάζουν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916. Μια δημοσιογράφος που βρισκόταν επιτόπου δήλωσε ότι ένας ένοπλος "εμφανίστηκε από την γωνία και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς τα αστυνομικά οχήματα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ