Καλοκαιρινό θα είναι το Πάσχα στην Κρήτη – 25αρια θα δείξει το θερμόμετρο

Θα μυρίσει καλοκαίρι στην Κρήτη! 

Σήμερα  Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους η αφρικανική σκόνη και οι νοτιάδες στην Κρήτη ενώ η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 28 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Λέκκα «τη Μ.Τετάρτη και την Μ.Πέμπτη η σκόνη υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας χωρίς να χρειάζεται λόγος ανησυχίας. Η μεταφορά της σκόνης έχει ξεκινήσει ήδη και θα την αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα τις επόμενες ημέρες με ελαφρά θολότητα της ατμόσφαιρας. Προσοχής χρειάζεται σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα».

Ίσως ξεπεράσει και τους 28 βαθμούς!

Σε ότι αφορά το θερμόμετρο θα ανέβει αρκετά και θα μυρίσει…καλοκαίρι στην Κρήτη αφού η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος «η θερμή αέρια μάζα θα ενισχυθεί πρόσκαιρα τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη οπότε και θα παρατηρηθούν άνεμοι με ένταση έως 6 μποφόρ. Ένα ερώτημα είναι κατά πόσο η ένταση των ανέμων μπορεί να είναι και μεγαλύτερη. Από τη Μ.Τετάρτη και την Μ. Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα είναι ανώτερες του μέσου όρου . Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-28 βαθμούς Κελσίου ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 28 βαθμούς Κελσίου».

Αναλυτικά ο καιρός:

Hράκλειο

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης προβλέπεται ο καιρός με αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΝΝΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Χανιά

Καθ’όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Τετάρτης προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο Β έως ΔΝΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν Ν έως ΝΝΔ, εντάσεως από 4 έως 5 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το neakriti.gr

Λασίθι

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΝΝΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ