Στη Βέρνη δεν καταλαβαίνουν από ανεργία και φτώχεια: Οι Ελβετοί κυκλοφόρησαν χαρτονόμισμα αξίας 880 ευρώ!

Το νέο χαρτονόμισμα είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο και απεικονίζει μια χειραψία και το κοινοβούλιο της Ελβετίας.

Όσο δύσκολο και περίεργο κι αν ακούγεται κρίνοντας από τα δικά μας δεδομένα, στις 13 Μαρτίου οι Ελβετοί εξέδωσαν ένα νέο χαρτονόμισμα, που έχει μωβ χρώμα και καινούριο σχεδιασμό και είναι το ελβετικό χαρτονόμισμα που αντιστοιχεί σε 1.000 φράγκα.

Το νέο χαρτονόμισμα είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο και απεικονίζει μια χειραψία και το κοινοβούλιο της Ελβετίας.

Συνολικά, κυκλοφορούν πάνω από 48 εκατομμύρια από αυτά τα χαρτονομίσματα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% της αξίας όλων των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην Ελβετία.

Κι ενώ υποστηρίζεται ότι τα χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας ευνοούν τις παράνομες δραστηριότητες, η τράπεζα SNB, που εκδίδει το χαρτονόμισμα των 1.000 ελβετικών φράγκων, δηλώνει ότι τα εν λόγω χαρτονομίσματα χρησιμοποιούνται τακτικά για συνηθισμένες πληρωμές.

Παρ΄ότι ο υπόλοιπος κόσμος βαίνει όλο και περισσότερο στη χρήση πλαστικού χρήματος, οι Ελβετοί, εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στα παραδοσιακά χαρτονομίσματα και στην εκτεταμένη χρήση τους σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ