Σπύρος Σούλης: 7 μεγάλα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε σήμερα κιόλας!

Λένε πως το σπίτι μας εκφράζει την προσωπικότητά μας και αυτό είναι κάτι που είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Όταν, όμως, η προσωπικότητά σας είναι αρκετά ιδιόρρυθμη και εκκεντρική, ίσως θα έπρεπε να μετριάσετε λίγο την ένταξή της στο σπίτι σας.

Κοιτάξτε το σπίτι σας δωμάτιο προς δωμάτιο. Υπάρχει μέσα σε κάποια από αυτά μια ντισκομπάλα, πορσελάνινες κούκλες ή αρκουδάκια; Αν ναι, τότε μάλλον χρειάζεστε επειγόντως ανακαίνιση. Και για να μην την πατήσετε και πάλι δείτε ποιες 7 ιδέες διακόσμησης που δεν πρέπει να ακολουθήσετε, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

#1 Έντονες αποχρώσεις στους τοίχους Η εποχή που ήταν στη μόδα το κόκκινο ή το πράσινο στους τοίχους έχει περάσει για τα καλά. Μπορείτε φυσικά να βάψετε ένα μικρό μέρος ενός τοίχου σε μια έντονη απόχρωση, αλλά μην βάφετε ολόκληρα δωμάτια έτσι. Αν είστε φαν των δυνατών χρωμάτων, προτιμήστε να βάψετε τους τοίχους σας σε παλ τόνους και ενισχύστε με έργα τέχνης σε έντονα χρώματα.

#2 Μην δημιουργείτε σετ Η περίοδος που ήταν μόδα η ομοιομορφία και τα σετ είναι πλέον παρελθόν. Πλέον δεν είναι καν απαραίτητο να τοποθετείτε τα ίδια κομοδίνα και στις δύο μεριές του κρεβατιού. Παίξτε με τα έπιπλά σας και δημιουργήστε ιδιαίτερη διακόσμηση για κάθε διαφορετική γωνιά του σπιτιού.

Αποφύγετε πράγματα που θυμίζουν τη δεκαετία του '80 και του '90. Οι λάμπες λάβας για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου in.

#3 Μην αγοράζετε φθηνά έπιπλα Τα φθηνά έπιπλα ήταν κατάλληλα για τα φοιτητικά σας χρόνια. Πλέον πρέπει να επιλέγετε πιο στιλάτα κομμάτια που θα αναδείξουν το σπίτι σας και θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Τα περισσότερα φθηνά ξύλινα έπιπλα φτιάχνονται από κόντρα πλακέ, ένα υλικό που δεν κολακεύει ιδιαίτερα τον χώρο σας και φθείρεται πολύ εύκολα.

#4 Μην κάνετε συλλογές Οι συλλογές είναι ωραίες σε ένα σπίτι αρκεί να μην καταντάνε κουραστικές. Ένας πάγκος με 50 είδη τσαγιού αραδιασμένα πάνω του δεν ταιριάζει καθόλου στη μοντέρνα διακόσμηση, ενώ 10 διαφορετικές ποιότητες τσαγιού είναι ένας καλός αριθμός για να δείξετε στους καλεσμένους σας τις επιλογές που μπορεί να έχουν.

Μην κάνετε τεράστιες συλλογές από διάφορα αντικείμενα.

#5 Μην διακοσμείτε με ψεύτικα λουλούδια Κάποτε ήταν μόδα η διακόσμηση με ψεύτικα λουλούδια, αλλά πλέον θεωρείται κιτς και ξεπερασμένη. Προτιμήστε φρέσκα λουλούδια με ζωντανά χρώματα που θα δώσουν ζωή σε όλο το σπίτι σας. Θα ανταμείψουν την έξτρα φροντίδα που χρειάζονται και με το παραπάνω.

#6 Πετάξτε τα παλιά ρετρό διακοσμητικά Υπάρχουν πολλά παλιά trends που έχουν ξεπεραστεί και άλλα που έχουν κάνει δυναμικό comeback. Προσπαθήστε να μένετε ενημερωμένοι για το τι είναι μόδα σήμερα και τι όχι. Πάντως αν έχετε στο σπίτι σας λάμπες λάβας που κάποτε ήταν μεγάλη μόδα, καλό θα ήταν να τις πετάξετε. Σας εγγυώμαστε ότι δύσκολα θα ξανάρθουν στη μόδα.

#7 Μην διακοσμείτε το σπίτι σας με ψεύτικα έργα τέχνης Το να κρεμάσετε έναν πίνακα του Da Vinci στο σπίτι σας μπορεί για εσάς να σημαίνει αγάπη προς την τέχνη αλλά όταν κάτι δεν είναι αυθεντικό δεν μπορεί να δείχνει ωραίο. Με κάποιο τρόπο τα μη αυθεντικά έργα τέχνης
«χαλάνε» την εικόνα του σπιτιού σας. Μπορεί να έχετε κουραστεί να δημιουργήσετε ένα όμορφο σπίτι και με τον λάθος πίνακα να τα καταστρέψετε όλα.

Τα ψεύτικα έργα τέχνης υποβαθμίζουν την εικόνα ακόμη και του πιο όμορφου σπιτιού σας.

Το σπίτι σας πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες της εποχής. Μόνο έτσι θα νιώθετε και εσείς καλύτερα μέσα σε αυτό αλλά και ο κόσμος που σας επισκέπτεται. Επιλέξτε μίνιμαλ μοντέρνα διακόσμηση και ενισχύστε με όμορφα έργα τέχνης που σας εκφράζουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ